Ghys en Menten prof bij Sport Vlaanderen

Het is zeker dat Limburg volgend seizoen minstens twee nieuwe profs zal afleveren. Robbe Ghys en Milan Menten kwamen zopas tot een overeenkomst bij Sport Vlaanderen. Officieel is het nog niet omdat pas vanaf 1 augustus contracten mogen worden getekend. Maar dat is enkel nog een formaliteit.
Dat er voor Robbe Ghys een plaatsje bij Sport Vlaanderen was gereserveerd is niet nieuw en ook niet verwonderlijk. Het team investeert niet alleen op de weg, maar ook op de piste. En vermits Robbe in beide disciplines top is, was de interesse voor de Lummenaar niet verwonderlijk.
“Ik wilde er alleen zeker van zijn dan men niet alleen geïnteresseerd was in mijn capaciteiten op de piste”, vertelde Robbe ons onlangs. “Ik wil heel graag de weg en de piste blijven combineren. Daarover had ik onlangs een constructief gesprek met Sercu en Planckaert. We zaten direct op dezelfde golflengte waardoor niets een overeenkomst nog in de weg stond”, aldus Robbe die zich momenteel in de Ronde van Vlaams-Brabant voorbereid op het EK van volgende week en het daar uitstekend doet met donderdag winst in de tijdrit en gisteren een tweede plaats na zijn ploegmaat Senne Leysen.
Over de interesse voor Milan Menten bij Sport Vlaanderen was eerder nog niets uitgelekt. “Nochtans waren die gesprekken ook al een tijdje aan de gang, maar ik mocht er nog niets van zeggen”, lacht Milan. “Men heeft me na de Ronde van België, waar ik toen goed werk heb geleverd in functie dan de nationale ploeg, voor het eerst gecontacteerd. Niet alleen op basis van die Ronde van België. Er was ook al een scout in Brussel-Zepperen en in de Triptique Monts et Chateaux. In al die wedstrijden heb ik sterk gepresteerd. Ik ben echt heel blij dat ik nu al prof kan worden. Volgend jaar had ook nog gekund, maar dan was het toch wel van te moeten. En dat zorgt altijd voor extra druk. Die was er dit jaar niet en zie, ik mag op een goed seizoen terugblikken en het is trouwens nog niet gedaan. Er komen nog een aantal mooie wedstrijden met volgende week al het EK waarin wij als Belgen (Limburgers nvdr.) niet kansloos zijn. Ik hoorde net dat Jasper Philipsen vandaag trouwens een rit in de Tour Alsace heeft gewonnen. Geweldig want dat is echt topniveau. Ongelooflijk aan wat voor een seizoen die knaap bezig is. Vergeet niet dat hij vorig jaar nog junior was. Jammer dat zijn ploeg er volgend jaar mee ophoudt. Maar dat zal voor Jasper zeker geen probleem zijn. Hij gaat kunnen kiezen waar hij naartoe kan.”De ploeg van Philipsen (BMC development) houdt er mee op omdat ze het beu zijn dat andere profploegen profiteren van hun opleidingswerk. Menten en Ghys hebben enkele jaren genoten van een prima opleiding bij het opleidingsteam van Lotto-Soudal. En nu worden ze weggepikt door Sport Vlaanderen. Is dat niet hetzelfde? “Niet helemaal”, meent Milan Menten. “Bij Lotto kunnen ze er best vrede mee nemen dat we naar Vlaanderen gaan, liever dan naar een ander team. De samenwerking is prima. En men kan trouwens niet iedereen in de protourploeg opvangen. Bovendien is Vlaanderen voor ons als neoprofs de ideale ploeg om het vak te leren. We zullen er vaker dan elders onze eigen kans kunnen gaan waardoor we ons kunnen tonen aan de protourploegen. Het is aan ons om te laten zien of we nadien een stap hogerop waard zijn. Maar laten we eerste deze stap fatsoenlijk proberen te nemen”, aldus Milan die bij Vlaanderen zijn trainingsmakker Amaury Capiot zal treffen.

Share