Ghys valt tijdens eerste groepstraining

Pech blijft Robbe Ghys achtervolgen. De jongste maanden speelde zijn knie hem parten. Daar gaat het nu beter mee. Maar gisteren kreeg hij weer een opdoffer na een vrij zware val op training.
Het gebeurde gisteren tijdens de eerste groepstraining van zijn team Sport Vlaanderen in de Vlaamse Ardennen. “Een ploeggenoot zijn ketting blokkeerde op de kasseien. Hij kwam daardoor ten val en sleurde me mee”, vertelt Robbe vanuit het ziekenhuis. “Ik voelde meteen dat van verder rijden geen sprake meer kon zijn. Uiteraard was ik vooral bezorgd om mijn knie want die deed serieus pijn. Gelukkig is het de andere dan waar ik de jongste maanden mee worstel. Het meeste zorgen baarden mij de ribben. Een ogenblik kon ik haast niet ademen. Gebroken of gekneusd dacht ik. Ze hebben me meteen naar de spoed gebracht. Daar bleek dat de kwetsuren aan de knie best meevallen en dat het vooral mijn rug werd geraakt. Er moest een open wonde worden verzorgd en de pijn aan de ribben zijn allicht te wijten aan een spierscheur. Al bij al valt het dus nog allemaal mee. Toch zet het me weer een stuk achteruit en dit uitgerekend op het moment dat het conditioneel weer begon te vlotten en ik uitkeek naar 1 augustus om vanaf dan aan wat wegwedstrijden te kunnen deelnemen.”
Twee maanden geleden moest Robbe Ghys zich als gevolg van een pijnlijke knie beperken tot fietstochtjes van amper een uur. “Dat wrat mentaal toch wel aan mij”, bekent Robbe. “Maar eens bleek dat fietsen het niet erger zou maken, heb ik doorgebeten. En ondertussen zat ik toch al een trainingsweken van 22 uur. Conditioneel ben ik zeker nog niet top maar ik hoopte toch vanaf augustus weer te kunnen koersen op de weg.  Raar maar waar, tijdens wegtrainingen voel ik quasi niets aan de knie. Maar tijdens pistetrainingen, die voor toch heel belangrijk zijn, doet het wel pijn. Dat heeft te maken met het maken van meer omwentelingen. Dus het leed is zeker nog niet geleden, maar het gaat de goeie weg op. Nu maar hopen dat deze val me niet te ver achteruit zet. Ik zal het in ieder geval enkele dagen rustig aan moeten doen, in de hoop dat de kwetsuren snel helen. 

Share