Goed resultaat doet deugd

Met een vierde plaats in de topcompetitiewedstrijd in Jemeppe heeft de Truiense nieuweling Milan Paulus zich nog eens in de kijker gefietst en dit nadat hij meer dan 50km in de aanval was geweest. Een typisch Paulus nummertje met dit keer gelukkig voor hem wel een heel goed resultaat.
Paulus staat bekend om altijd heel aanvallend te koersen waardoor hij vaak met kleine troostprijzen naar huis moet en zo voor het grote publiek uit de schijnwerpers blijft. “Men heeft me al vaak gezegd dat ik iets meer met het hoofd moet fietsen en minder onbezonnen moet koersen”, bekent de Truienaar. “Maar dat is niet mijn stijl en eigenlijk wil ik het ook niet. Ik wil altijd koers maken. Alleen zo word je sterker. Al kan ik natuurlijk niet ontkennen dat het toch wel deugd doet, wanneer het ook eens resultaat oplevert.”
Zoals afgelopen zondag dus in de loodzware wedstrijd in Jemeppe met in de finale heel wat beklimmingen. Spek voor de bek van Milan want klimmen is iets wat hem bijzonder goed ligt en dat is ook Ronny Vanmarcke, afscheidnemende nationale nieuwelingencoach niet ontgaan want Paulus werd onlangs uitgenodigd om met de nationale ploeg mee op klimstage te gaan in de Vogezen. Daar maakte hij bergop indruk waardoor hij nadien geselecteerd werd voor de Ronde van Oostenrijk. “Ik rijd inderdaad graag en behoorlijk bergop”, knikt Milan. “Hoe ik me bij Vanmarcke in de kijker heb gefietst? Eigenlijk is dat via Dominique Perissi, mijn trainer aan de sportschool in Hasselt, gegaan. Hij raadde me aan om me in te schrijven voor een klimstage in de Ardennen. Van de ongeveer 200 renners die zich inschreven werden er uiteindelijk aan de hand van testen, elf geselecteerd om mee op stage te gaan in de Vogezen.”
Zondag in Jemeppe kreeg Paulus nog eens de kans om zijn klimmersbenen boven te halen. “Zoals gewoonlijk kon ik ook nu weer niet blijven stilzitten, al was dat voor de start toch wel de bedoeling. Het zwaartepunt van de wedstrijd in Jemeppe ligt immers pas in de laatste 20km. Maar omdat ik in de topcompetitie in het tussenspurtenklassement goed geklasseerd stond, spurtte ik vroeg in de koers mee. Daardoor geraakte we met enkele jongens voorop. We zijn doorgegaan en meteen waren we vertrokken voor een lange aanvallende wedstrijd waarbij we op het einde met zes overbleven om te strijden voor de zege. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat bij mij toen het beste eraf was en dat er niet meer inzat dan die vierde plaats, waar ik zeker tevreden mee ben. Ik rangschik deze prestatie boven mijn overwinning in Neerwinden en zet ze op gelijke hoogte met mijn prestatie in Gent-Wevelgem. Misschien een beetje verwonderlijk omdat ik daar pas 14de werd. Doch omdat het daar een vlakke wedstrijd betrof en het een groepsspurt was, allebei helemaal niet mijn ding, was dat een totale verrassing. En zoiets blijft hangen.”
Het seizoen huppelt op zijn laatste benen. Voor Paulus zit de nieuwelingenperiode er zo goed als op. “Ik kijk er naar uit om de stap naar de juniores te zetten. Ik heb een goed uithoudingsvermogen en dat gaat bij de juniores ongetwijfeld beter tot zijn recht komen. Ondanks enkele aanlokkelijke voorstellen van andere ploegen blijf ik bij mijn huidige team Lensworld. Ik heb het daar prima naar mijn zin en de begeleiders zijn daar heel begaan met ons en doen ontzettend veel voor hun renners. Dat weet ik te appreciëren.

Share