Hasselt

Datum: 
7 aug 2016
Categorie: 
el / bel
Dln: 
65
Toptien: 
  1. Jari Snyers
  2. Wim Reynaerts
  3. Cedric Raymackers
  4. Alex Toelen
  5. Matti Helminen
  6. Alexander Braybrook
  7. Matthias Houlmont
  8. Warre Dufour
  9. Yvan Frank
  10. Robert Sydlik
verslag: 

Dat Lummenaar Jari Snyers wielertalent heeft, staat buiten kijf. Anders word je als nieuweling niet twee keer nationaal kampioen. Omdat fysiek leed hem nadien meermaals remde, heeft het wat geduurd eer hij zijn draai vond als belofte. Zondag was het een eerste keer raak.
In Hasselt toonde hij zich de snelste van een kopgroep van 13 die zich pas diep in de finale vormde. Toch was het na de streep een tiental minuten bang afwachten. Het verschil tussen hemzelf en Wim Reynaerts was met het blote oog niet te zien. Het was dus wachten op het verdict van de fotofinish die Snyers uiteindelijk als winnaar uitriep. Jammer voor Wim Reynaerts uit Bilzen die een eerste zege ook wel echt verdient.
Maar Snyers dus ook. “Ik heb dit jaar al een paar keer op het podium gestaan en telkens was het verschil ook zo klein als nu. Toen trok ik telkens aan het kortste eind. Nu dus gelukkig niet. Ik was er eerste eigenlijk zeker van dat ik won. Als renner voel je dat. Maar Wim kwam inderdaad in de laatste meters nog bijzonder sterk opzetten. Het zou jammer geweest zijn, indien ik nu weer net niet zou gewonnen hebben.”
Het heeft een tijdje geduurd eer de Lummenaar echt zijn draai vond in dat beloftenpeloton. “Eigenlijk valt dat nog mee”, aldus Jari. “Vergeet niet dat ik als junior heel wat langs de kant heb gestaan en dat ik ook hogere studies en wielrennen probeer te combineren. Dat is niet altijd gemakkelijk. Maar ik heb mijn eerste jaar marketing met succes afgerond. Geen tweede zit en dus kon ik me daarna voluit op het wielrennen concentreren. Toch duurt dat  altijd een paar weken eer je weer in dat koersritme zit. Sinds een paar weken lukt me dat weer en sindsdien was het wachten op die eerste verlossende zege die er nu dan eindelijk is gekomen.”
Gestolen heeft Snyers deze zege zeker niet. Bijna bij elke belangrijke ontsnapping was hij betrokken.
“De benen waren inderdaad goed en ik had me ook voorgenomen om na een uurtje koers met alles mee te springen. In de spurt zat ik ook ideaal geplaatst. Misschien spurtte ik op die hellende aankomststrook een tandje te groot waardoor Reynaerts me nog bijna kon remonteren.”En nu op naar het BK van volgende week en we weten wat Jari daar altijd waard is. “Dat wordt andere koek maar ik zal zeker mijn best doen”, lacht hij.