Hoepertingen

Datum: 
12 jul 2020
Categorie: 
asp
Toptien: 
14-jarigen (reeks A)
 1. De Bock Aless
 2. Van Dyck Jarne
 3. Van Strijthem Matijs
 4. Vandevorst Nio
 5. Dewit Maxime

14-jarigen (reeks B)

 1. Huysmans Nolan
 2. Lemestrez Juan
 3. Jannes Tristan
 4. Vanderaerden Anna
 5. Gabriels Jonas

13-jarigen (reeks A)

 1. Coninckx Noah
 2. Verbeeck Tuur
 3. Degreef Kyan
 4. Doyen Tim
 5. Aerts Toon

13-jarigen (reeks B)

 1. Delcommune Jules
 2. Danckaaerts Xander
 3. Van Roost Lars
 4. Kempeneers Jarne
 5. Thomas LKucien

12-jarigen

 1. Hulsmans Ferre
 2. Honnay Enzo
 3. Maeckx Augstin
 4. Klander Ruan
 5. Delimont Arnaud
verslag: 

Het zal niemand verwonderen dat de aspirantjes stonden te popelen om hun eerste wedstrijd te rijden. Dat kon in Hoepertingen. Wegens het groot aantal inschrijvingen moesten de wedstrijdjes voor de 13 en de 14-jarigen in twee reeksen worden gesplitst.
Bij de 14-jarigen werden de reeksen gewonnen door twee toppers. Eerst haalde nationaal tijdrit- en wegkampioen Nolan Huysmans uit Opwijk het in een spurt met drie. Het trio Huysmans, Lemestrez, Jannes ging vroeg aan de haal en fietste een voorsprong van bijna twee minuten bij elkaar. In de groepsspurt voor de 4de plaats verraste Anna Vanderaerden een heel leger jongens. Een knappe prestatie van de dochter van Gert. In reeks twee was provinciaal kampioen Aless De Bock uit Hechtel de beste. Hij controleerde de ganse wedstrijd, probeerde het een paar keer tevergeefs in zijn eentje en zorgde er in de slotronde voor dat de twee late vluchters Fabian Sprimont en Seppe Stroeykens in extremis werden bijgehaald. Nadien bleek Aless De Bock, die afgelopen winter ook Vlaams en Belgisch kampioen werd op de piste, nog sterk genoeg om vlot de spurt voor de bloemen te winnen.
Bij de 13-jarigen ging de zege naar Noah Coninckx en bij de 12-jarigen was het Ferre Hulsmans die het, ondanks een oponthoud wegens een valpartij, in een massaspurt haalde.