Hotel mama en derny papa

Wielerliefhebbers die het EK ploegkoers op TV volgden, hebben ongetwijfeld, ondanks de hitte, kippenvel gekregen toen het Belgisch duo De Ketele – Ghys goud behaalden. Ze versloegen de Duitse wereldkampioenen en de Britse favorieten. Wat moet dat dan voor papa Kris en mama Ann geweest zijn? Dat verdient een feestje !
“Ik zal straks met mijn vrouwtje eens lekker gaan eten om dit te vieren”, aldus papa Kris. “Meer moet niet en kan ook niet. Weet je dat er hier in Glasgow slechts twee Belgische supporters aanwezig zijn? Mijn vrouw en ikzelf. Maar we zijn wel echt blij dat we de verplaatsing gemaakt hebben. Evident is het zeker niet. Het is hier zoeken om het financieel haalbaar te houden. Een hotelletje met ontbijt kost hier immers al snel 700 tot 800 euro. Dus was het zoeken naar andere oplossingen. Op zich ook een geweldig avontuur”, lacht Kris. Deze Europese titel maakt het nog meer de moeite waard en is het orgelpunt van een rare en stresserende dag. Je voelde de hele dag die spanning hangen. Robbe wist dat hij goed was maar wilde absoluut niet ontgoochelen nu hij de kans kreeg om met Kenny De Ketele dit EK te rijden. Vooraf was er immers heel wat te doen omdat Robbe de plaats innam van Moreno De Pauw. Het was goed dat de commentaar die daarover in de pers verscheen uit de mond van Kenny kwam. Wij hebben ons daarvan volledig gedistantieerd. Nu is gebleken dat de keuze om Moreno te vervangen door Robbe de juiste was. Maar het bracht toch wel extra stress met zich mee. Als vader leef je uiteraard ontzettend mee, met als gevolg dat ik de ganse dag geen hap door de keel kreeg. Tot na de wedstrijd heb ik enkel maar water gedronken. Dus dat etentje van vanavond zal welgekomen zijn”, schatert papa.
Op 30 ronden van het einde kwam papa Ghys een beetje tot rust toen het er op leek dat goud binnen was. “Maar in de slotfase werd het dan weer ontzettend spannend toen de Britten een gooi naar een winstronde deden waardoor ze op gelijke hoogte zouden komen met de Belgen en de Duitse wereldkampioenen. De zenuwen gierden opnieuw door de keel. Uiteindelijk viel voor ons alles in de juiste plooi. Ronduit schitterend. Dit is een beloning van hard werken. Robbe zette hiervoor bijna zijn hele wegcampagne aan de kant. Niet zo evident.”
Ook de inbreng van mama en papa tijdens de voorbereidingen is uiteraard niet min en mag zeker niet onderschat worden, al probeert Kris het toch een beetje te minimaliseren.
“Robbe is heel veel in Gent maar als hij thuis is, dan is het uiteraard hotel mama. Hij is vegetariër en dat vraagt toch wat extra werk maar voor mijn vrouw is dan niets te veel. Ook ikzelf probeer hem zoveel mogelijk te steunen tijdens de voorbereiding. Misschien een anekdote? Tien dagen geleden ben ik voor een tocht van 275km op de derny gesprongen, met Robbe in mijn spoor. Van Lummen naar Oostakker (waar zijn vriendin woont nvdr.), daar vlug een kusje gegeven en dan terug via Antwerpen. Zeven uren heb ik op het zadel van dat brommertje gezeten. Om u maar te zeggen dat zo’n Europese titel niet zomaar uit de lucht gevallen komt.”

Share