Jari en Simon met rouwband in Namen

Als junior was Lummenaar Jari Sneyers samen met Simon Daniëls uit Schulen een ploegmaat van Bjorg Lambrecht bij het toenmalige topteam Avia. Ze hebben Bjorg dus heel goed gekend. Als renner, maar zeker als mens.Jari Snyers lag bij de kinesist op tafel toen hij van zijn mama een bericht kreeg of hij het nieuws van Bjorg had gelezen. “Ik wist niet meteen waarover het ging en dacht dat hij misschien de derde rit in de Ronde van Polen had gewonnen. Maar toen ik op mijn gsm keek, las ik dat hij zwaar gevallen was en gereanimeerd werd. Nog wat later kwam dan het bericht dat Bjorg was overleden. Samen met mijn ouders hebben we geweend. Dit raakt ons heel erg. Dit kan toch niet waar zijn. Niet alleen ikzelf was goed bevriend met Bjorg. Ook zijn ouders en de mijne konden het goed met elkaar vinden. Sinds hij prof was, zijn we mekaar wat uit het oog verloren. Maar als ik in de buurt ging koersen hadden we toch nog altijd contact. Zowel met hem als met zijn ouders. Niet alleen Bjorg was een super toffe kerel. Ook zijn ouders zijn bijzonder lieve mensen. Dat zij nu dit moeten meemaken. Hoe gaan zij dat ooit verwerkt krijgen?”

“Bjorg en ik hebben als junior samen heel wat wedstrijden gereden en zijn ook meermaals samen op stage geweest”, vervolgt een zwaar aangeslagen Jari Snyers. “In een ploeg heb je renners met wie je beter overeenkomt dan met andere. Met Bjorg had ik echt een klik. We waren beste maatjes. Bjorg zelf was eigenlijk vriend van iedereen. Hij was nu eens echt het voorbeeld van iemand die met iedereen kon opschieten. Altijd oprecht, altijd goed gezind en bovendien ook nog iemand met bijzonder veel talent als wielrenner. En toch bleef hij met beide voeten op de grond, zonder al te veel complimenten maar hard werkend om zijn doel te bereiken. De wielerwereld verliest een groot wielertalent, maar bovenal is een heel mooi mens heen gegaan. En dat op amper tweeëntwintigjarige leeftijd. Dit is gewoon niet te vatten.”
Jari Snyers en Simon Daniëls rijden nu als belofte samen in hetzelfde Aluvano team. Morgen (woensdag) starten ze in de Ronde van Namen. “We zullen dat doen met een zwarte band als teken van rouw bij dit trieste overlijden”, besluit Jari.

Share