Joachim Vanreyten

Van de Wouwer over Vanreyten

Was men bij Lotto wel blij met de winst van Joachim Vanreyten op het BK voor beloften in Stabroek? Te meer hij de rest van het seizoen vooral in een Crelan-Vastgoed-truitje zal rijden. “Natuurlijk wel”, reageert ploegleider Kurt Van de Wouwer kordaat. “Vooraf hadden we hem niet meteen als de grote favoriet naar voor geschoven. Maar met Joachim weet je nooit. Hij wisselt mindere met super dagen af. Dat is bij hem al altijd zo geweest. Maar als hij super is, dan is hij ook wel onvoorstelbaar sterk. Dat was onlangs het geval in de GP Maarten Wynants waar hij toch gerenommeerde profs verraste. zondag op het BK was hij weer super. Ik zat in de wagen toen op ongeveer één kilometer van de meet via de radio werd omgeroepen dat er een Lotto aan de haal was gegaan. Er werd geen naam of rugnummer genoemd. Maar ik wist meteen dat het Joachim was. Alleen hij kan nog versnellen op een moment dat het peloton aan een verschroeiende vaart richting aankomst snelt. En toen wist ik ook dat ze hem niet meer zouden terug pakken.”

Omdat Joachim een stagecontract kreeg bij Crelan-Vastgoedservice zal hij de rest van dit seizoen niet vaak mee in een Lottotrui te zien zijn. En dus zeker niet in de nationale driekleur. “Eigenlijk maakt dat niet veel verschil want in de koersen die wij rijden zou hij normaal toch ook niet met die nationale trui mogen starten. Bovendien ben ik blij voor hem dat hij bij Crelan de kans krijgt om zich te tonen. Een tijdje geleden kwam hij bij mij aankloppen met dat voorstel. Stagiar worden bij ons protourteam was voor hem sowieso geen optie. Dus heb ik hem gezegd dat hij de kans zeker moest grijpen.”

Als we het lijst van beloftenkampioenen van de laatste jaren aflopen, zijn die met uitzondering van Jorne Carolus, toen ook bij Lotto U23, allemaal prof geworden. “Joachim is een beetje hetzelfde type renners dan Jorne die door problemen met zijn gezondheid geen prof is kunnen worden. Indien hij gezond was gebleven, had hij zeker prof moeten worden want die jonge had net als Joachim heel veel talent. Of Joachim prof kan worden? Dat zou je eigenlijk aan Walter Planckaert moeten vragen. En anders denk ik dat hij bij Crelan niet slecht zit. Daar zal hij zeker kansen krijgen en dan is het aan hem om die met beide handen te grijpen.”

Share