Jorrit Vanhamond wint in Zoutleeuw

Geen grote opkomst voor de nieuwelingenwedstrijd in Mielen. Ook niet meteen grote namen aan de start omdat die in Kalmthout aan de topcompetitiewedstrijd deelnamen. De kans voor de jongens van de tweede rij om zich in de vette prijzen te fietsen. Baeten en Goossens probeerden het, reden een tijd vooraan maar werden dan bijgehaald door zes achtervolgers. De rest verzeilde ver in de achtergrond. In de slotronde ontsnapte Pieter Van Waas om afgescheiden zijn eerste zege te behalen. Het was voor Pieter ook de eerste top tien plaats in zijn nieuwelingencarrière.
De junioreswedstrijd in het naburige Kerkom kreeg 100 deelnemers aan de start. Van meet af aan werd er hard gekoerst waardoor het peloton in meerdere stukken uit elkaar spatte. Zeven renners, met daarbij de plaatselijke Milan Paulus, sloegen meteen een kloof. Uiteindelijk konden drie achtervolgers, met daarbij twee Amerikanen, na een felle jacht aansluiten. Daarmee zaten er vier Yankees in de kopgroep van tien en het was dan ook te verwachten dat zij de overwinning naar zich toe zouden trekken. Wat ook gebeurde. Jared Scott liet in de slotronde zijn medevluchters in de steek. Zijn landgenoot Luke Lamperti spurtte even later naar plaats twee. Milan Paulus finishte als derde net voor de Amerikaanse kampioen Quinn Simmons.
De nieuwelingen konden ook koersen in Zoutleeuw. Daar ging de zege naar Peltenaar Jorrit Vanhamond. Hij toonde daar zijn snelle benen. Enkele weken geleden moest hij in Kortenaken in een spurt de zege laten aan zijn ploegmaat Senne Hulsmans. Die was er in Zoutleeuw niet. Een kans die Vanhamond met beide handen heeft gegrepen.

Share