Kerniel organiseert drie PK's op de weg

Zopas werden de provinciale wegkampioenschappen voor het komende seizoen toegekend. De Limburgse afdeling meldt fier dat er andermaal voor alle categorieën een kampioenschap zal zijn. Alleen het PK voor de meisjes is nog niet toegekend. Maar het bestuur maakt zich sterk dat dit er ook komt.Een jaar geleden was er nogal wat commotie omtrent dat kampioenschap voor de meisjes. Wegens met te weinig moesten ze toen in Zichen samen met de jongens hun titelstrijd afwerken. Omdat men in andere provincies hetzelfde probleem kent, heeft men de koppen bij elkaar gestoken. Bedoeling is dat er in één provincie een volwaardige wedstrijd voor meisjes wordt georganiseerd, waarin dan per provincie de titels zullen verdeeld worden.
De amateurs en masters zullen hun kampioenschap afwerken in Zutendaal en het kampioenschap voor aspiranten wordt door ZLWC in de buurt van St.-Truiden afgewerkt.
Het kampioenschap voor nieuwelingen, juniores, eliten z/c en beloften zal op één plaats doorgaan. Kerniel neemt de organisatie van die drie kampioenschappen voor haar rekening. De nieuwelingen en juniores rijden op zaterdag 20 juli, het kampioenschap voor de eliten en beloften vindt op 21 juli plaats.
Het is sinds 1991 geleden dat die drie kampioenschappen nog eens op dezelfde plaats werden georganiseerd. Dat gebeurde toen in Genk en was nog in de periode dat er bij wijze van spreken door inrichters gevochten werd om een kampioenschap te mogen organiseren. De toewijzing gebeurde toen via een aanbesteding. Genk was toen de meest biedende club voor de drie categorieën. Drie weken na elkaar lag het mekka van het wielrennen toen op de Genkse Dieplaan. De kampioenen waren toen bij de nieuwelingen Frank Claes (voor Kim Durwael en Igor Philtjens, jawel de huidige deputé), bij de juniores Michel Nijs (voor de Nico Renders en Erwin Bollen die later even prof werden) en bij de eliten (toen nog liefhebbers) Frank Corvers, prof van ’93 tot 2002. Hij haalde het voor Johan Louwet en Peter Hoydonckx.
Ondanks de mooie podia was men toch niet helemaal tevreden over die formule. De inrichtende club sneed financieel in de vinger en de supporters mopperde.  Er werd dan ook het jaar nadien een reglementswijziging ingevoerd waardoor clubs niet meer in de mogelijkheid waren om meer dan in kampioenschap in hetzelfde jaar in te richten.
Die tijden zijn gepasseerd. Het is vandaag zoeken naar inrichters die nog een kampioenschap ‘willen’ inrichten. Een paar keer is dat zelfs niet voor alle categorieën gelukt. En dus wordt een inrichters zoals Kerniel, die bereid is om drie kampioenschappen te organiseren, weer met open armen onthaald.

Share