Klimmer Paulus wint spurtersklassement

De Valromey Tour in de buurt van het Franse Lyon is een hoog aangeschreven vierdaagse rittenwedstijd voor juniores met heel wat klimwerk en steevast met een sterk deelnemersveld. Truienaar Milan Paulus werd er derde in het eindklassement en kwam terug naar Limburg met de Rode leiderstrui van het tussenspurtenklassement.
De rode trui bemachtigde hij al tijdens de eerste rit. Toen nestelde hij zich in een ontsnapping met tien renners en verzamelde punten voor die trui. “Het is altijd mooi om in zo’n lastige ronde op het podium te mogen”, gaf Milan na afloop als verklaring. Hij finishte in die eerste rit als 3de. De zege ging naar de Nederlander Pepijn Reinderink dials renner van Balen BC in onze contreien zeer bekend en vaak gevreesd is.
“In de tweede rit wist ik mijn leiderstrui in dat tussenklassement met succes te verdedigen. Ik werd onderweg twee keer tweede en één keer eerste waardoor ik mijn voorsprong uitbouwde tot 18 punten. Daarmee was ik zo goed als zeker van eindwinst in dat nevenklassement aangezien er nadien nog slechts 20 punten te verdienen waren.” De zege in die tweede etappe ging naar de Belg Jago Willems die als enige van een vlucht van 12 renners (met daarbij Milan Paulus) overeind bleef en ook de gele leiderstrui pakte.
De dag nadien volgde nog een tijdrit -waarin Paulus 11de werd en zo zijn achterstand op leiders Willems tot 3” verkleinde- en de bijzonder lastige slotrit.
“In die laatste rit kreeg ik geen vrijheid en bovendien was de Duitser Georg Steinhauser te sterk. Hij ging al vroeg in de aanval, pakte bijna drie minuten en behield die voorsprong tot het einde waardoor hij niet alleen ritwinnaar maar ook eindwinnaar werd. Ikzelf beperkte me tot het behoud van die rode leiderstrui en mijn gunstige positie in het klassement. Uiteindelijk werd ik 3de en daar ben ik zeer tevreden mee. Ik was naar hier gekomen met als doel een top-10 notering en daar ben ik dus ruimschoots in geslaagd. Met het behalen van die rode trui van de tussenspurten heb ik mezelf verbaasd, want eigenlijk ben ik helemaal geen sprinter maar meer een klimmer.”
Ook de veldrijders Ryan Cortens en Arne Baers namen aan deze vierdaagse rittenwedstrijd deel. Cortjens deed het uitstekend. Hij won de tijdrit over tien kilometer en werd in de slotetappe vierde. In het eindklassement legt de nationale veldritkampioen beslag op de 27ste plaats. Arne Baers werd in de slotrit 10de en 25ste in het eindklassement.

Share