Kortessem

Datum: 
22 mei 2016
Categorie: 
nieuw
Dln: 
34
Toptien: 
  1. Milan Fretin
  2. Melvin Lindelauf
  3. Alessandro Tuscano
  4. Tomac Soenen
  5. Jurgen VAn den Aarssen
  6. Dylan STrik
  7. Owen Jacobs
  8. Joris Haex
  9. Wout Vervoort
  10. Quinten Vandermeer
verslag: 

Drie weken na elkaar zorgt Milan voor verse bloemen op de livingtafel ten huize Fretin. Gisteren plukte hij die in Kortessem. Fretin maakte er deel uit van een kopgroep van negen die zich al vroeg vormde en de rest van het deelnemersveld op verre achterstand fietste. In een spurt met negen was de Genkenaar veruit de snelste.

“Ik ben niet de enige die voor die bloemen zorgt” lacht de Limburgse kampioen. “Ook mijn broertje Kaj doet daaraan mee.” Inderdaad, ook hij fietst bij de aspirantjes van de ene zege naar de andere. Zondag was hij de beste in Vaise en arriveerde nog net op tijd in Kortessem om daar grote broer te zien winnen.
Milan  was attent toen zich al vroeg in de wedstrijd een kopgroep van negen renners vormde. “Mijn trainings– en ploegmaat Joris Haex had me vooraf al gezegd dat het op dit parcours een jaar geleden ook heel snel geklonken was. Hij zei me dat er in de eerste ronden hard werd gereden en dat het dan vooral opletten geblazen was.  Dat knoopte ik goed in mijn oren en toen Joris in de eerste ronde fors doortrok was ik er als de kippen bij om mijn duit in het zakje te doen. Zo raakten we snel met een groepje vooruit. Stuk voor stuk sterke jongens die allemaal goed meewerkten waardoor we snel een geruststellende voorsprong hadden.”
Bram Wauters, die van het euregioklassement waarvoor deze koers in aanmerking kwam, een doel had gemaakt en daarom niet naar de Bekerwedstrijd in Dottignies trok, was niet mee omdat hij tijdens de tweede ronde al ten val kwam en moest opgeven. Ook favoriet Quinten Vandermeer werd daardoor gehinderd en zat mede daardoor niet op de goede trein. Hij probeerde het nadien nog recht te zetten, doch tegen een groep van negen goed samenwerkende renners, was hij uiteraard niet opgewassen.
Ondanks enkele late uitvallen van Fretin, die liever het zekere voor het onzekere wilde kiezen, bleven de leiders samen en spurtten voor de zege. Het was uitkijken naar de snelle benen van de Nederlander Lindelauf die onlangs nog een massaspurt won in Herk-de-Stad. Maar tegen Fretin bleek hij dit keer toch niet opgewassen. De Genkenaar behaalde met ruim verschil zijn vierde seizoenszege.
Na de wedstrijd van Kortessem blijft de Nederlander Melvin Lindelauf leider in van het euregioklassement. Tomac Soenen rukt op naar de derde plaats en Brent Machiels blijft de beste jongere.
De stand - 1. Melvin Lindelauf, 249 pnt; 2. Jurgen Van den Aarssen, 211; 3. Tomac Soenen, 200; 4. Brent Machiels, 191; 5. Dylan Strik, 182; 6. Joris Haex, 167; 7. Brent Vanhees en Tim Custers, 165; 9. Owen Jacobs, 154; 10. Bram Wauters, 151.