Kortessem

Datum: 
28 aug 2016
Categorie: 
jun
Dln: 
51
Toptien: 
  1. Nils Sinschek
  2. Gerben Thijssen
  3. Wout Huygen
  4. Stijn Daemen
  5. Stef Claes
  6. Jarno Mondelaers
  7. Bjron Vandebeek
  8. Gilles Borgers
  9. Timo Warnier
  10. Tom Douhard
verslag: 

Door de afwezigheid van  Martijn Knoppert die in Italië aan de slag was, kon Tongenaar Bas Thonnon in Kortessem de witte leiderstrui van het euregioklassement overnemen. Daarvoor moest hij wel winnen. Dat lukte hem niet. De zege ging naar Nils Sinschek die in de slotfase zijn acht medevluchters achter liet.
Nochtans had Thonnon, afgelopen week nog winnaar in Geetbets, er alles aan gedaan. Zo ging hij al vroeg in de wedstrijd mee met Sinschek en Thijssen. Mogelijk moest hij daarvoor te diep gaan, want toen later de definitieve ontsnapping van negen tot stand kwam, was hij niet mee. Uiteindelijk finishte Bas pas als 32ste en moet hij voorlopig zelfs de tweede plaats in het euregioklassement aan zijn teamgenoot Stijn Daemen laten
Snel leek het bij de negen leiders te zullen uitdraaien op een strijd tussen Davo (met Daemen, Claes, Borgers) en Balen (met Thijssen en Vandebeek). Daarvan wist uiteindelijk Sinschek te profiteren. Al had de Duitse Nederlander, rijdend voor het Vlaamse team CT Menen, de zege zeker niet gestolen. Hij had letterlijk in alle ontsnappingen een dikke vinger in de pap. Ook in de beslissende vlucht die zich op ongeveer 20km van het einde vormde.
Net voor het ingaan van de slotronde wipte Sinschek weg uit de kopgroep. Achter hem werd er geloerd naar Gerben Thijssen.  Hij was intrinsiek de snelste en begrijpelijk dat men na zijn overwinning van vorige week in de Omloop der Vlaamse Gewesten een beetje zijn richting uitkeek. Al was het eerder te verwachten dat de Davo’s, die hem in de spurt toch niet zouden kunnen kloppen eerder voor de aanval zouden kiezen. Nu lieten ze Sinschek wegrijden (alhoewel die uiteraard ook sterk was) en hoopten nadien dat Thijssen het gat zou dichten. Dat deed de Genkenaar niet. Hij concentreerde zich dan maar op de spurt voor de tweede plaats die hij dan ook met brio won voor Wout Huygen, de winnaar van vorige week in Vliermaal.  Daemen en Claes finishte als 4de en 5de waardoor ze zelfs een podiumplaats door de vingers lieten glippen. Jarno Mondelaers werd zesde maar mocht toch mee op het podium als nieuwe leider in het knelpuntenklassement.