Kortessem

Datum: 
21 mei 2017
Categorie: 
jun
Dln: 
89
Toptien: 
  1. Melvin Lindelauf
  2. Thibaut Ponsaerts
  3. Tuur Dens
  4. Joachim Lambeir
  5. Tom Geysegoms
  6. Dries Van Bun
  7. Branko Baetens
  8. Davide Bomboi
  9. Lennert De Smedt
  10. Kilian Cloots
verslag: 

Na het succes van zaterdag hebben de Davorenners daar zondag in Kortessem een vervolg aan gebreid. En andermaal met een Nederlander uit hun ploeg.Na Daemen in Riemst was het in Kortessem Melvin Lindelauf de zich in een massaspurt sneller toonde dan Thibaut Ponsaerts en Tuur Dens, eveneens een renner van Davo waardoor twee van hun renners op het podium mochten. En dan hadden ze ook nog de kersverse Brabantse kampioen Joeri Francen die een aanvallende wedstrijd reed en twee van de drie tussenspurten won.
Ondanks tal van aanvallen met in de slotfase nog een uitval van Van Mulders, Gielen, Platteeuw en Eussen bleef alles samen en werd er met het grote pak op de brede en lange aankomststrook gespurt voor de overwinning.
Lindelauf haalde het in zijn witte trui van leider in het euregioklassement waarvoor deze wedstrijd in aanmerking kwam. Door deze zege behaalt de Davo-Nederlander een twee op twee in dit klassement want eerder was hij ook al de beste in het Nederlandse Eijsden. Knap van deze eerstejaars. Trouwens naast hem op het podium nog twee eerstejaars en twee klasbakken. Dens is een spurtkanon die niet voor niets de regerende nationale kampioen op de kilometer is. Ponsaerts was vorig jaar de nationale nieuwelingenkampioen op de weg en won dit jaar ook al in Linter en Rund um Duren. Kortom… een prachtig podium met andermaal Davo boven.