Kortessem

Datum: 
1 mei 2018
Categorie: 
el/bel
Dln: 
145
Toptien: 
  1. Wouters Rutger
  2. Jacobs Pieter
  3. Cohnen Stefan
  4. Du Plooy Rohan
  5. Commeyne Davy
  6. Vader Milan
  7. Segers Joren
  8. Coolen Yves
  9. Lehaen Dries
  10. Noels Sven
verslag: 

Een jaar geleden stond de zegeteller van Rutger Wouters na 1 mei op vijf. Gisteren behaalde hij op de dag van de arbeid zijn vierde zege. “Zonder een lekke band in de slotkilometer van Zutendaal was de stand allicht gelijk. Dus ik ben op schema”, lacht Rutger.
Net als afgelopen zondag op het PK in Bovelingen, stond er andermaal geen maat op het meesterschap van Wouters. “En toch was ik vandaag minder goed”, zegt hij fier terwijl hij over zijn kampioenentrui die van eerste leider in het euregioklassement getrokken kreeg. Een klassement dat hij een jaar geleden trouwens won. “Ook toen won ik  hier in Kortessem de openingskoers. Als ik hier vandaag niet goed had gescoord, zou ik dit jaar allicht dat klassement hebben laten liggen omdat ik dan in juni in Heusden zou gekoerst hebben en daardoor voor de wedstrijd in Brunssum forfait zou moeten geven.  Heusden is bijna een thuiskoers, maar die zal het dus nu zonder mij moeten doen want deze leiderstrui wil ik toch wel graag verdedigen.”
Het duurde een hele tijd eer de wedstrijd in Kortessem in een definitieve plooi werd gelegd. “Begrijpelijk”, gaf Wouters als verklaring. “Het was ontzettend moeilijk om weg te rijden. Het parcours had quasi twee rechte lijnen waarvan eentje met de wind vol in de rug en richting aankomst vol in het aangezicht. Bovendien werd er snel gereden. Zo haalden we halfwedstrijd een gemiddelde van meer dan 45km/u. Ik wist dan ook dat het een tijdje zou duren eer er een groepje kon wegrijden. Toch bleef ik attent.”
Toen zich dan uiteindelijk een groep van 17 renners afzonderde, was Wouters mee.  Met zijn snelle benen kon hij allicht de spurt afwachten. Dat deed hij niet. Net na het ingaan van de slotronde wipte hij weg. Pieter Jacobs en Stefan Cohnen (allebei ex-profs) gingen mee. De drie spurtten voor de zege. Jacobs drong even aan maar moest zich op de meet toch gewonnen geven.