Kortessem (PK)

Datum: 
1 mei 2022
Categorie: 
el/bel
Dln: 
152
Toptien: 
  1. Demolder Thomas
  2. Van Dyck Jarne
  3. De Vet Sander
  4. Daniels Lars
  5. Hulsmans Senne
  6. Reynaerts Wim
  7. Lehaen Dries
  8. Scherpenbergh Tristan
  9. Porco Fabio
  10. Vos Yannick
verslag: 

Soms denkt men wel eens dat beloften en eliten z/c niet meer geïnteresseerd zijn in een titel van provinciaal kampioen. Vergeet het. In Kortessem werden na een snelle wedstrijd belofte Lars Daniëls en elite Wim Reynaerts in de wit-rode kampioenentrui getooid. Allebei waren ze de koning te rijk.
Lars Daniëls bolde als vierde en beste Limburgse belofte over de meet. Hij maakte als enige gouwgenoot deel uit van een kopgroepje van vier dat zich in de laatste ronde had weten af te zonderen. Daniëls is zeker niet traag maar koos voor het zekere. “Op gevaar af om in de laatste rechte lijn nog te worden ingelopen door het peloton heb ik geprobeerd om er de vaart in te houden. Gevolg is dat ik pas vierde van de vier wordt. Maar dat vind ik niet erg. Ik word hiermee kampioen en daarmee ben ik heel blij.” Lars Daniëls mag daarmee een nieuwe kampioentrui aan zijn al goed gevulde kampioenenkast toevoegen. De tel van aantal provinciale titels tijdrijden is hij kwijt geraakt. Bij de jeugd verloor hij geen enkel tijdritkampioenschap. Maar werd hij ook ooit kampioen op de weg? “Eigenlijk is het een schande maar ik weet het niet”, lacht hij. Wij wel. In 2015 werd hij in Koersel kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen. Toen klopte hij (ook voor de vierde plaats vermits er drie renners vooruit reden) nipt Bram Wauters, zoon van Marc. Twee jaar later werden bij de juniores de rollen omgekeerd. Toen haalde in Achel Wauters het van Daniëls.
Kampioen bij de elite z/c werd de 26-jarige Wim Reynaerts uit Rosmeer die vier seizoenen deel uit maakte van het continentale team Cibel en sinds vorig jaar de kleuren van het Truiense team van Johan Remels verdedigt. Ook een breedlachende Reynaerts op het podium die zichtbaar heel blij is om een jaar die kampioenentrui te mogen dragen. Hij finishte als 6de en werd dus tweede van de pelotonspurt die flotjes gewonnen werd door Senne Hulsmans die duidelijk ontgoocheld als tweede naast Daniëls het beloftenpodium bevolkte. Ook Dries Lehaen die in de spurt nipt geklopt werd door Reynaerts en twee jaar geleden in Kerniel al eens elitenkampioen werd, was diep ontgoocheld. Een duidelijk bewijs dat de provinciale kampioenentruien nog wel degelijk gegeerd zijn.
De winnaar van de wedstrijd werd Booischotenaar Thomas Demolder die vier jaar geleden het wielrennen vaarwel zei om diëtist te worden, in die job opnieuw in contact kwam met wielrenners die hij begeleidt, zo terug de microbe te pakken kreeg en nu zijn eerste zege behaalde.