Lars Daniëls wint in Donk

Nog net voor het seizoenseinde heeft Lars Daniëls zijn eerste overwinning behaald. Dat lukte hem zaterdag in Donk, op een boogscheut van zijn thuisbasis. In de slotkilometer liet de knaap uit Schulen zijn zeven medevluchters in de steek om met kleine voorsprong te winnen.
Eigenlijk stonden er achter de naam van Lars Daniëls al twee zegestreepjes. Hij werd dit seizoen immers al provinciaal kampioen tijdrijden en werd in Borlo samen met zijn team Balen BC nationaal kampioen ploegentijdrijden. “Maar die echte zege in een wegkoers ontbrak inderdaad nog”, aldus Lars. “En daar zat ik toch wel op te wachten. Het duurde me een beetje te lang. Toch wou ik heel graag met een winnaarsgevoel mijn eerste seizoen als junior afsluiten. Voor het afgelopen weekend restte me daarvoor nog drie kansen. Vorig zaterdag en volgend weekend nog in Alken en Drieslinter. Ik had mezelf toch wat druk opgelegd. En nu ben ik blij dat het gelukt is. En wie weet… nu de stress van het absoluut willen winnen weg is, kan ik er volgend weekend nog eentje aan toevoegen”, lacht hij.
Dat is zeker niet onmogelijk want zaterdag in Donk maakte hij echt wel indruk. Toen na amper tien kilometer wedstrijd een groepje van zeven renners wegreed met daarbij Scherpenbergh, Vandebeek, Bonneux, Radoux, Franssens, Van Olmen en Renson zag Daniëls het gevaar en spurtte in zijn eentje het gat dicht. “Als je wil winnen, mag je zo’n groepje met daarbij een paar jongens die de jongste weken bewezen hebben goed in vorm te zijn, niet later rijden”, aldus Lars. “Ik kon vrij vlot het gat van zo’n 500 meter overbruggen. Het draaide goed rond in dat vluchtersgroepje en dat was ook nodig wat het peloton was nooit veraf. Gelukkig konden we stand houden. En ook al ben ik aan de meet niet echt traag, toch had ik niet zoveel vertrouwen in mijn spurt. De jongste weken werd ik daarin een paar keer gevloerd. Vandaar dat ik in de slotkilometer alles of niets wilde proberen. Uiteraard ook een risico. Maar dit keer lukte het. 

 

Share