Limburgse beloften aan de top

Einde wielerseizoen anno 2017! Eentje dat er best mocht wezen. Eentje dat vooral op sportief vlak het allerbeste doet verhopen. Vooral onze jonge beloften hebben getoond dat ze heel wat potentieel hebben. Daar staan er een paar klaar om in de hele nabije toekomst de stap naar de profs te zetten. Milan Menten en Robbe Ghys doen dat volgend seizoen al. Zij tekenden een contract bij Sport-Vlaanderen.
Revelaties van het seizoen waren de kersverse beloften Jasper Philipsen, Gerben Thijssen en Jordi Meeus. Drie jongens die vorig jaar nog junior waren, daar in de grote wedstrijden toonaangevend waren. Dit hadden ze vooraf zelf nooit durven voorspellen want de stap van junior naar beloften is voor de meesten een hoge drempel. Doch andermaal is gebleken dat wat goed is ook snel komt. De prestaties van Philipsen zijn ronduit fenomenaal. Gerben Thijssen moest niet veel onderdoen. En ook Jordi Meeus had weinig moeite met de stap naar de beloften. Omdat hij bewust koos voor een nog wat kleinere ploeg om zo langzaam te kunnen groeien, toonde de Lommelaar zich in tegenstelling tot zijn leeftijdsgenoten Philipsen en Thijssen in de wat lager gekwalificeerde wedstrijden. Ondertussen heeft hij een contract bij het continentale team SEG binnen waardoor hij volgend seizoen de kans krijgt om verder te groeien. Ook Jens Reynders deed het in zijn eerste beloftejaar als continentaal renner bij het Luxemburgse Leopard Cycling meer dan behoorlijk. Helaas moest hij eind augustus zijn seizoen vroegtijdig afsluiten wegens klierkoorts. Maar volgend jaar verwachten we hem zeker weer.
De jeugd was dus top. Maar ook de al wat rijpere jongens lieten van zich spreken. Jelle Mannaerts mag op een bijzonder geslaagd seizoen terugblikken. Net als Timothy Stevens die zich in tal van TV-wedstrijden letterlijk en figuurlijk in de kijker fietste. En dat doet hij al enkele jaren Onbegrijpelijk dat zo iemand nog altijd geen profploeg heeft gevonden. En dan was er Rutger Wouters, die met zijn veertien overwinningen zonder discussie de grote revelatie van dit seizoen is.
De junioreslichting oogde het afgelopen jaar niet de sterkste ooit. Al hebben Bjorn Vandebeek en Kamiel Bonneu zeker niet ontgoocheld. Vooral voor laatstgenoemde had er zonder die sleutelbeenbreuk halfweg het seizoen zeker meer ingezeten. Volgend jaar is het ondermeer aan Lars Daniëls, Gerrik Decoster, Tomac Soenen en Bram Wauters om in die categorie de fakkel over te nemen. Al mogen ze wel wat concurrentie verwachten van een nieuw lichting, die het afgelopen jaar bij de nieuwelingen het mooie weer maakte. Met op kop uiteraard Milan Fretin met in zijn zog Quinten Vandermeer, Brent Machiels en Milan Paulus. Stuk voor stuk renners die getoond hebben klaar te zijn voor de overstap en daardoor ruimte maken voor de eerstejaars nieuwelingen Juul Maes en Jente Boons.
Nu enkele weekjes rust en dan gaat de focus weer richting nieuw seizoen omdat een goede winter garant staat voor een goede zomer. In het huidige wielrennen liggen het einde en het nieuwe begin immers bijzonder dicht bij elkaar.

Share