Machiels zorgt voor Bindervelds feest

Het tweeluik van Binderveld met wedstrijden voor eliten z/c en nieuwelingen werd zondag afgesloten met een feest en dit dankzij de overwinning van de plaatselijke nieuweling Brent Machiels. Hij haald het in een massaspurt. Zaterdag waren de zegebloemen voor de Duitser Heiko Homrighausen.
De wedstrijd voor eliten z/c en beloften werd zaterdag gewonnen door de 20-jarige Duitser Heiko Homrighausen. Hij maakte deel uit van een kopgroep van 13 renners die zich na heel wat schermutselingen tijdens de eerste koershelft vormde. Daarbij de Limburgers Lehaen, Houlmont en Leten. Ondanks de kwantitatief maar zeker ook kwalitatief sterke kopgroep konden de dertien nooit een grote voorsprong bij elkaar fietsen. In Binderveld is het vaak zo dat zich een grote kopgroep vormt, maar dat die door de aard van het parcours (lange rechte stukken en quasi geen bochten) op het einde nog wordt terug gepakt. Dat leek nu ook te gebeuren. Op 25km van het einde naderde het peloton tot op 20”. Van die gelegenheid maakte zegekaper Rutger Wouters gebruik om in zijn eentje de sprong te maken. Een sterk nummertje en goed bekeken want de leiders werden niet meer gepakt en spurtten voor de zege. Of toch niet want met de aankomst in zicht, wist de Duitser Homrighausen een kleine voorsprong te nemen en te behouden. Wouters werd uiteindelijk met een vijfde plaats de beste Limburger.
NIEUWELINGEN
Zondag waren op hetzelfde parours de nieuwelingen aan de beurt. Die wedstrijd had totaal niets om het lijf maar door de spurtzege van de plaatselijke Brent Machiels werd het uiteindelijk toch een groot feest. Winnaar Machiels was na afloop de eerste om toe te geven dat er niet gekoerst werd. “We halen amper een gemiddelde van 35 en dat is dus echt niet veel.” Er waren wel wat aanvallen, maar eens die weer teniet gedaan, viel het telkens compleet stil. Het was dus wachten op de spurt en dat was er gelukkig wel eentje van hoog niveau met Machiels en Vlaams kampioen Juul Maes op één en tweede. 


 

 

Share