Mal

Datum: 
15 mei 2022
Categorie: 
el/bel
Dln: 
62
Toptien: 
  1. Porco Fabio
  2. Porco Carlo
  3. Stevens Timothy
  4. De Schutter John
  5. Vervenne Jonathan
  6. Thonnon Senne
  7. Roman Gladsh
  8. Peelaerts Jeff
  9. Laurent Giovanni
  10. Godts Kobe
verslag: 

De wedstrijd in Mal voor elite z/c en beloften was er één van de categorie C wat betekent dat ook masters en eliten 3 toegelaten zijn. En net die renners hebben daar het mooie weer gemaakt met op kop de gebroeders Porco.
Fabio en zijn oudere broer Carlo legden er beslag op de plaatsen één en twee. Timothy Stevens en John De Schutter, allebei eigenaar van een licentie van elite3 werden respectievelijk 3de en 4de. En dat terwijl er toch een paar zeer sterke beloften aan de start stonden waaronder de plaatselijk Senne Thonnon, regerend provinciaal tijdritkampioen, en die andere jeugdige en zeer beloftevolle jeugdrenner Jonathan Vervenne. Zij werden verdienstelijk 5de en 6de maar dan op ruim 2 minuten van winnaar Porco.
Dat onder meer de Porco’s dit kunnen is geen verrassing. Als deze masters in een elitenwedstrijd aan de start verschijnen, is de tegenstand gewaarschuwd. Zeker wanneer het lastig is. En dat was het in Mal. Op een parcours dat constant op en af gaat en met daar bovenop ook de strakke wind, scheurde het peloton snel in stukken. Vlug vormde zich een kopgroep van 15 renners waaruit iets voorbij halfwedstrijd Fabio en Carlo Porco, Timothy Stevens en John De Schutter ontsnapten. Ze werkten goed samen en bouwden stelselmatig hun voorsprong uit. In de slotfase was het vooral Stevens die meermaals zijn medevluchters wisten te verschalken. Maar de broers Porco counterde elke aanval. Uiteindelijk waren zij het die op twee ronden van het einde een gat konden slaan, er een koppeltijdrit van maakten en beslag legden op de plaatsen één en twee.