Meeus wint een rare koers

Als eerstejaars belofte het seizoen kunnen afsluiten met drie overwinningen is niet voor iedereen weggelegd. Jordi Meeus lukte daar in. In zijn eigen Lommel reed hij afgelopen zaterdag een kei van een wedstrijd en bleek op het einde de snelste van een select elitengroepje.
Het werd een slopende wedstrijdwaarin tot wel tien keer toe de beslissing leek gevallen. Maar telkens opnieuw vocht men terug zodat de wedstrijd telkens weer opnieuw kon beginnen.
Eerst werd er aan slopingswerk gedaan waardoor er voor half wedstrijd nog slechts 19 renners in aanmerking kwamen voor de zege. Nadat een paar keer een klein groepje de beslissing leek te forceren werd het ‘peloton’ uitgedund tot nog amper 12 eenheden. En toen met nog goed 20km te fietsen Rutger Wouters, Jordi Meeus, Sven Noels, Guy Van Broekhoven en Lamb Ross de handen in elkaar sloegen, leek de koers gereden. Met twee renners van Zanatta en Balen plus de strerke Lamb aan het commando kon dat toch niet meer mislopen. En toch… de anderen vochten terug en kwamen terug waardoor het pleit in een spurt met tien werd beslecht. Al probeerde Bram Van Broekhoven die nog te ontlopen en leek daar ook in te lukken. Enkel zijn ploegmaat Jordi Meeus kon hem nog net voor de streep remonteren. Voor Meeus de derde zege van een voor hem schitterend eerste seizoen als belofte.
“Super dat ik hier in Kolonie op amper vijf kilometer van thuis kan winnen”, glunderde hij. “En zeker omdat mijn mama van hier afkomstig  is. Het was een beetje een rare wedstrijd omdat die beslissing er maar niet kwam. Telkens we met een groepje vooruit raakten, werd er nooit door iedereen voluit gekoerst. En telkens opnieuw proberen mee te wippen of een gaatje te moeten dichtrijden, vraagt veel krachten maar ik had er gelukkig op het einde nog wat over.”
Allicht zijn laatste zege in een truitje van Balen. Jordi loopt immers al een hele tijd stage bij het Nederlandse continentale team SEG waar hij ook volgend jaar aan de slag gaat.

Share