Meisjes redden de Limburgse eer op VK

In tegenstelling tot de voorgaande jaren was er dit jaar geen kampioenschap tijdrijden en dat vonden velen toch wel jammer. Alle wegwedstrijden eindigden op een massaspurt. Gezien het totaal vlakke parcours niet zo verwonderlijk. “Als we geen hellingen hebben kunnen we er ook geen presteren”, aldus voorzitter Jos Mondelaers. “Maar voor de rest was iedereen blijkbaar content. Met uitzondering van wat kritiek over het te vlakke parcours heb ik geen negatieve geluiden gehoord.”
Bovendien is er niets mis met een massaspurt. Dat was twee jaar geleden ook al het geval en de winnaars van toen (Fretin, Scavone en Vandermeer) doen het bij de nieuwelingen op alle fronten meer dan behoorlijk doen. Trouwens ook nu waren de winnaars de vooraf getipte favorieten en dus de beteren.  Bij de jongens gingen de titels naar nationaal, provinciaal en nu ook Vlaams kampioen Liam Van Bylen (12 jaar), nationaal kampioen Yoran Van Gucht (13 jaar) en meervoudig Antwerps kampioen Senne Willems (14 jaar). Geen eremetaal voor de Limburgse jongens. Al scheelde het niet zoveel. Sente Sentjen (12) en Tijl Swennen (13) uit Brogel vielen met hun vierde plaatsen net naast het podium. De provinciale kampioenen Niels Driesen en Nick Van Laeken werden allebei zesde.
Wel eremetaal voor de meisjes. Daarvoor zorgden Elvia Peeters en dat mag een klein wonder genoemd worden vermits ze de dag voordien nog op training ten val kwam waardoor haar deelname even twijfelachtig was. In de massaspurt moest ze nationaal kampioene Marith Vanhove en Ines Van de Paar laten voorgaan. Anna Vanderaerden behaalde zilver. Zij moest enkel Dina Boels laten voorgaan. En mogelijk had er nog meer ingezeten indien Limburgs kampioene Emma Duchateau, die vooraf bij de kanshebbers werd getipt niet in volle spurt werd aangetikt waardoor ze met een verhakkeld wiel al stappende de finish moest overschrijden. 

Share