Milan Fretin

Niet al te veel zorgen

Het doel van 20-jarige Milan Fretin is om zo snel mogelijk van de beloftencategorie door te stoten naar de profs. Geen makkelijke opdracht. Zeker niet als de gelegenheid om te koersen quasi nihil is. Toch blijft de Genkenaar er vertrouwen in hebben.
Voor Fretin is dit zijn tweede seizoen als belofte. Helaas heeft hij door de pandemie amper tien beloftenwedstrijden kunnen rijden. “En toch weiger ik het te beschouwen als een verloren periode. In de weinige wedstrijden die ik vorig jaar reed, slaagde ik er toch in om een plaatsje in het beloftenteam van Lotto-Soudal te bemachtigen. Gevolg is wel dat ik daardoor het pistewerk wat naar de kant zal moeten schuiven want dat was een voorwaarde. Ze willen daar voluit op me rekenen als wegrenner en dat is ook hoe ik het zelf op dit moment zie. Dat we nog niet op de weg hebben kunnen koersen en ons ook nog niet hebben kunnen bewijzen is voor iedereen gelijk. Het is nu zaak om van zodra koeren weer mag er klaar voor te zijn. Voor mezelf ben ik er vrij gerust in. Tijdens deze pandemie heb ik zeker niet stil gezeten. Halfweg vorig jaar ben ik in zee gegaan met een nieuwe trainer: Jef Van Meirhaeghe (nationaal beloftenkampioen in 2014 in Tervuren waarna hij prof werd bij Vlaanderen en daarna overstapte naar de Triathlon. Hij is ook de man die als trainer Campenaerts naar het werelduurrecord loodste nvdr.). Voor mij een hele aanpassing. Zijn trainingen zijn keihard. Ik kom regelmatig steendood terug thuis en kan me niet herinneren dat ik ooit na een koers zo kapot ben geweest dan na sommige door hem opgezette trainingsessies. Ik heb een blindelings vertrouwen in zijn aanpak.”
Eerdaags hoopt Milan de competitie te hervatten. Dat gebeurt op 19  mei in de elitenwedstrijd in Ruddervoorde. “Ik kijk daar echt naar uit. Maar omdat het daarna weer wat stil valt, zal ik van 30 mei tot 6 juni deelnemen aan een pistemeeting in Colombia. En dan maar hopen dat het wielerseizoen daarna voorgoed weer op gang schiet. Dan volgt er met mijn team Lotto-Soudal nog een schitterend programma waarin ik ongetwijfeld kansen genoeg zal krijgen om me te tonen.”

Share