Na twee jaar nog eens winst voor Van Campenhout

Als je wint doe je dat als renner liever tegen een goed gestoffeerd deelnemersveld dan tegen amper 13 tegenstanders. Maar elke renner weet dat het in zo’n klein peloton verdomd moeilijk koersen en dus ook moeilijk winnen is. Dus chapeau voor Sven Van Campenhout die daar in Tessenderlo in lukte.
“Zo’n klein pelotonnetje is niet fijn voor de inrichters, maar zeker ook niet voor de renners”, trapte Sven Van Campenhout na afloop een open deur in. Als je zoals hij niet vaak wint, tempert dat mogelijk een beetje de feestvreugde. Twee overwinningen staan er op het palmares van Van Campenhout. Allebei behaald als nieuweling en de laatste dateert al van mei 2016. Meer dan twee jaar geleden dus. “Ik ben inderdaad geen veel-winnaar”, knikt hij. “Daarom dat ik ondanks het kleine deelnemersveld ontzettend blij ben met deze zege. Ik heb er trouwens ook hard voor moeten knokken.”
Al snel reden er vijf renners weg: Arno Brouwers, Michael Bervoets, Sven Van Campenhout, Elyas Ozderya en de plaatselijke Siebe Van Olmen. Vooral laatst genoemde werd luidruchtig aangemoedigd. Doch toen in de finale Brouwers keihard uithaalde, moest hij samen met Bervoets, die met zijn hoofd ongetwijfeld al in veldritmodus zit, passen.
Het werd dus een spurt met drie. “Echt snel ben ik niet. Enkele jaren geleden won ik in Alken wel een wedstrijd in een massaspurt. Maar dat leek toen alleen maar zo, want ik was daar in de slotkilometer weggesprongen en hield op de meet slechts half wieltje over. Nu moest ik echt op mijn sprint rekenen en omdat Arno Brouwers niet echt traag is, vreesde ik hem. Doch Arno was in de slotronde nog proberen weg te springen, wat er volgens mij op wees dat hij niet echt zeker was van zijn stuk. Terecht bleek want ik haalde het uiteindelijk met ruim verschil.”
Hopelijk is deze zege voor Van Campenhout het begin van nog meer. Deze bloemen fleuren in ieder geval zijn niet al te best seizoen op. Pas enkele weken geleden behaalde in Braives zijn eerste top vijf plaats. Te weinig voor een tweedejaars met zijn capaciteiten. “Een echte verklaring heb ik er niet voor. Misschien trainde ik verkeerd. Een aantal maanden geleden heb ik me bij Energy Lab laten testen en aan de hand daarvan trainingsschema’s gekregen. Uiteraard word je daar niet meteen beter van. Dat heeft tijd nodig. Maar sinds kort voel ik toch dat het een stuk beter gaat. 

Share