Nieuwe aspirantenkampioenen

Kampioenentruien zijn bij  aspiranten geliefkoosde hebbedingen. Daarvoor konden ze afgelopen zondag in St.-Truiden bikkelen op een vrij lastig parcours. De titels gingen naar Niels Driesen, Nick Van Laeken, Jonathan Vandevenne, Anna Vanderaerden, Emma Duchateau en  Elvia Peeters.
Geen grote verrassingen en dat was afgaande op de lastigheidsgraad van het parcours, met geen enkele meter vlak, ook niet te verwachten.
Bij de allerjongsten won Niels Driesen, zoontje van Tony. Wie al een tijdje thuis is in het Limburgs wielerwereldje beseft dat de appel dan ook niet ver van de boom is gevallen. Driesen junior (ook al tijdritkampioen)  haalde het van… Sente Sentjens. Nog iemand waarvoor het gezegde van de appel en de boom van toepassing is.
Idem bij de winnaar in de categorie van de 13-jarigen. Daar ging de titel naar Nick Van Laeken. De Lommelaar domineert dit jaar zijn leeftijdscategorie. Van de zeven wedstrijden waaraan hij dit jaar al deelnam verloor hij nog maar eentje. Op dit PK was hij out standing.  Iets voorbij halfweg ging hij in zijn eentje aan de haal. Ondanks de strakke wind en de lastigheidsgraad van het parcours bleef hij vooruit en won uiteindelijk met meer dan een halve minuut voorsprong. Ook bij Van Laeken ligt de appel vlak onder de wielerboom. Zijn mama is namelijk een… Peeters en dus heeft Nick ongetwijfeld genen die ook in het lijf van ondermeer Wilfried, Rob, Yannick,… zitten.
De winst van Jonathan Vervenne bij de 14-jarigen is evenmin een verrassing. Op het PK tijdrijden was hij ook al de sterkste en toonde zo dat hij hard met de fiets kan rijden. 
De knaap uit Zichen-Zussen-Bolder komt niet meteen uit een wielerfamilie. Bij hem begon het als mountainbiker. Omdat dat aanbod beperkt was, probeerde hij het ook op de weg. Met succes dus. “Ik wilde graag op de PK’s van alle wielerdisciplines het podium halen”, aldus Jonathan die ook nog steeds aan competitiezwemmen doet.  “Dat is me nu gelukt. Tweede in het veld en op de mountainbike. Eerste in het tijdrijden en op de weg.”
In St.-Truiden maakte hij er een lange spurt met zes van en won met ruim verschil.

Share