Nieuwe beloftenploeg in de maak

Er is goed nieuws op het Limburgs wielerfront. Op 1 januari start een nieuw Limburgs beloftenteam. De drijvende krachten daarachter zijn Danny Vanderaerden, nu nog ploegleider bij Sport en Moedig Genk en Brecht Toelen, de huidige jeugdvoorzitter van de Limburgse wielerafdeling.
De voorlopige naam van het team is ‘Nano Development Team’. “Nano is onze sponsor en zorgt meteen voor een veilige financiële basis”, aldus Brecht Toelen. “We zijn nog in gesprek met verschillende andere partijen en hopen nog op een tweede naamsponsor.”
Voor Brecht Toelen is het een eerste groot project. “Het verhaal is eigenlijk gestart vanuit twee renners. Ze stonden begin juli plots voor mijn deur met het idee. Ik was meteen verkocht en heb dan ook mijn schouders onder het project gezet. Ik ben net afgestudeerd als sportmanager en wil deze kans met beide handen grijpen. Mijn functie op de wielerbond als voorzitter van de jeugdcommissie blijf ik uitoefenen. In die hoedanigheid ben ik verantwoordelijk voor renners van aspirant tot junior. De beloften vallen daar niet onder dus er is totaal geen sprake van belangenvermenging. In ieder geval ben ik heel blij dat ik kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van Danny Vanderaerden die tonnen ervaring heeft.”
In Limburg wordt het na United Cycling het tweede team dat zich in de opleiding van beloften gaat specialiseren. “We willen graag een kern van vijftien renners uitbouwen met daarbij een twaalftal beloften en enkele eliten z/c met heel wat ervaring om de jongeren in het peloton de weg te wijzen”, vertelt Danny Vanderaerden die de sportieve leiding voor zijn rekening zal nemen. Namen willen we nog niet noemen omdat we zo fair willen zijn om de renners de kans te geven om het seizoen bij hun huidige ploeg op een fatsoenlijke manier af te sluiten. Maar ik kan je verzekeren dat er toch een paar serieuze kleppers hun woord hebben gegeven. Er is wel nog plaats. Dus geïnteresseerde renners kunnen nog altijd met ons contact opnemen. 

Share