Ook Diepenbeek en Kerniel afgelast

Met Diepenbeek (22 november) en Kerniel (29 december) stonden er dit jaar nog twee veldritten in Limburg op de kalender. Stonden! Want ook die twee zijn om de ondertussen bekende reden van die veldritkalender geveegd. Toen tijdens het voorjaar wegwedstrijden niet meer mochten en konden doorgaan, hadden de veldrijders allicht nooit gedacht dat ook zij aan de beurt zouden komen. Hechtel organiseerde een week geleden nog op een perfecte manier twee dagen veldrijden en dit volledig coronaproof en zonder publiek. Zij bewezen dat het kon. En ook al moet er geen prijzengeld worden betaald, op zo'n manier organiseren slaat zonder twijfel een gat in de clubkas.
Ondertussen zijn de regels voor het organiseren van sportmanifestatie verstrengd waardoor organiseren zelfs niet meer kan. En geen mens die gelooft dat dit op 22 november al opnieuw kan en wellicht ook (nog) niet op 29 december.  
"De escalerende cijfers  zijn voor ons als vereniging een niet te onderkennen signaal om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen in deze donkere, moeilijke tijden", aldus Alex Onclin, organisator van Kerniel waar normaal dit jaar de 5de editie van hun eindejaarsveldrit zou doorgaan.

Share