Ook Philipsen wint in Olympia's Tour

Nadat vrijdag in de Olympia’s Tour Gerben Thijssen samen met de Nederlandse beloftenkampioen over de meet flitste en de overwinning kreeg toegewezen, heeft zaterdag Jasper Philipsen voor een Limburgs vervolg gezorgd. Hij toonde zich de snelste van het ganse pak.
Moest Jasper vrijdag vrede nemen met een vierde plaats dan was hij zaterdag met overtuiging de snelste. “In een spurt moet alles meezitten en maken details het verschil”, aldus Jasper. “Op het einde was het behoorlijk hectische en moeilijk om op de voorste rij te blijven.”
Met Bram Welten en Philipsen beschikte BMC over twee snelle mannen die de voorgaande dagen in Olympia’s Tour telkens naast de zege grepen. “Dat was een beetje zuur”, bekent Jasper. “Als spurter wil je in een massaspurt graag allebei winnen terwijl het beter is om één kaart te trekken. We hebben dat zaterdagmorgen ook goed doorgesproken en onze lessen getrokken. En dat heeft blijkbaar meteen zijn vruchten opgeleverd.” 
Met Eenkhoorn en Sivakov (volgens seizoen prof bij respectievelijk Lotto NL en Sky) staat BMC ook nog één en twee in het klassement. “Dat maakt een rit winnen nog moeilijker omdat we tijdens de wedstrijd ook aan hen moeten denken. Maar het is gelukt en daar ben ik toch wel heel blij mee. Voor mij een bewijs dat met het oog op het WK de conditie op punt komt en bovendien was het toch al van eind juli in Alsace geleden dat ik nog eens kon winnen. 

Share