Over een offday en een kapotte schoen

 

Na een totale off-day zaterdag in Tabor heeft Limburgs beloftenkampioen Timo Kielich een dag later in Hamme al meteen de puntjes weer op de i gezet. In een spannende wedstrijd fietste hij op een goede halve ronde van het einde zijn laatste tegenstanders uit het wiel om licht afgescheiden zijn eerste grote zege van het seizoen te behalen, zijn overwinning in Heusden en de daaraan verbonden Limburgse titel even buiten beschouwing gelaten.
“In Hamme winnen is inderdaad toch iets anders”, lacht Timo die ondanks een verre verplaatsing vanuit Tabor behoorlijk fris aan de start kwam. “We hebben zaterdagavond het vliegtuig genomen en waren ’s avonds om 21 uur al in Hamme. Dus dat is allemaal super vlot verlopen. Bovendien had ik zaterdag ook niet lang gekoerst”, kan hij er nu om grappen.
Kielich stapte in Tabor inderdaad iets voorbij halfwedstrijd van de fiets. “Ontgoocheld want omdat er toch een paar straffe kerels niet aan de start stonden was het voor mij een uitgelezen kans om in een wereldbeker heel dicht te eindigen”, stelt hij. “Helaas liep het van geen meter. Een verklaring heb ik er niet voor. Tenzij dat de heenreis, in tegenstelling tot de terugreis, niet zo vlot was verlopen waardoor ik wat uit mijn normale doen was. Maar misschien moeten we het eerder houden op een totale offday. En dat is jammer. Gelukkig is het bij die ene dag gebleven, want zondag liep het weer wel op wieltjes.”
Nochtans werd hij meteen na de start serieus gehinderd door een val. “Ik werd eigenlijk enkel opgehouden maar iemand raakte in het gedrum mijn schoen waardoor er één sluiting afbrak. Daardoor moest ik verder met een losse schoen. Even heb ik er aan gedacht om in de post van schoen te wisselen, maar omdat er niet te veel moest gelopen worden heb ik toch geprobeerd om zo verder te doen. En maar goed ook. Anders zou ik zeker te veel tijd verloren hebben en was winnen wellicht onmogelijk geweest.”
De komende week gaat Timo het wat rustiger aan doen. Als student leraar L.O. trekt hij vanaf vandaag tot vrijdag met de school naar de Ardennen voor een sportstage. “Ik beschouw dit een beetje als een relatieve rustperiode. We zijn weg met de vrienden en de cross wordt zo een beetje op het achterplan geschoven. Geen fiets dus. Maar uiteraard zullen we elke dag aan sport doen en dus zal de conditie er zeker niet onder lijden. Ik hoop dan ook volgend weekend fris aan de start te komen van de wereldbeker in Koksijde.”

Share