Philipsen wint rit in de Giro

Topbelofte Jasper Philipsen uit Ham heeft na een vijfde en zevende plaats nu ook een rit gewonnen in de Baby Giro. De topbelofte uit Ham, die uitkomt voor het opleidingsteam van BMC, was na 155,5 km de snelste van het hele pak in de vierde etappe met aankomst in Gabicce Mare.
De 19-jarige Philipsen was onder meer de Nederlander Jakobsen en de Wit-Rus Riabushenko te vlug af. “Ik kwam nochtans pas als achtste uit de laatste bocht. Gelukkig kon ik nog de oversteek maken naar het achterwiel van Riabushenko, de winnaar van de tweede etappe die wel erg vroeg aanging, en hem zowaar nog remonteren”, reconstrueert Jasper zijn succesvolle sprint.
Aan verder ritsucces durft de Hammenaar niet te denken. “Ons hoofddoel binnen de ploeg blijft het verdedigen van de leiderstrui die Pavel Sivakov om de schouders draagt”, aldus de eerstejaarsbelofte, die dit seizoen al eerder zijn visitekaartje afgaf. Zo eindigde hij tweede in de Ronde van Vlaanderen U23 en de ZLM Tour en won hij een rit en het eindklassement in de Triptyque des Monts et Chateaux.
In deze Baby Giro, die dit seizoen voor het eerst sinds 2012 opnieuw wordt georganiseerd, prijkt Philipsen momenteel op een zevende plaats. De laatste eindwinnaar luistert naar de naam Joe Dombrowski. De Amerikaan die momenteel uitkomt voor Cannondale-Drapac klopte destijds Fabio Aru (Astana).

Share