Pistekampioenschappen

Wegens de weersomstandigheden moesten een tijdje geleden de pistekampioenschappen verschoven worden naar een latere datum. Gisteren was weermaker de organisatie wel goed gezind. Maar helaas bleken te weinig renners bereid om nog eens voor een titel te strijden. Daardoor moest het programma wat worden aangepast. Zij die er wel waren hebben er in ieder geval wat van proberen te maken.
Normaal stond er voor alle categorieën een scratch, een puntenkoers en een positieve afvalling geprogrammeerd. “Wegens in sommige categorieën te weinig deelnemers hebben we het programma moeten aanpassen”, aldus pistecoach François Lambrechts. “Daarom hebben we het omgegooid naar sprintnummers, een baanronde en een achtervolging. Enkel bij de nieuwelingen waren er voldoende deelnemers om de meestal gesmaakte puntenkoers te laten doorgaan.”
Amper drie deelnemers bij de juniores: Bjorn Vandebeek, Gerrik Decoster en Joost Donders. Zij waren vooraf dus al zeker van een podium plaats. Al bij al hebben die drie het nog behoorlijk spannend gemaakt. Na de drie nummers stonden ze alle drie met gelijke punten waardoor de tijden de doorslag moesten geven. Die vielen in het voordeel uit van Bjorn Vandebeek.
Bij de nieuwelingen kwamen er zeventien renners aan de start en dat is een behoorlijk aantal. Traditiegetrouw werd deze reeks onderverdeeld in een klassement voor eerstejaars en eentje voor tweedejaars. Dus twee kampioenen. Dat werden Juul Maes en Jonas Gijbels.
De aspirantjes kwamen in totaal met 17 aan de start waaronder drie 12-jarigen waarvan uiteindelijk Niels Driesen de beste bleek en dus tot kampioen werd gekroond. Bij de 13-jarige was Nick Van Laeken de beste van acht deelnemers en Senne Hulsmans liet zich bij de 141-jarigen tot kampioen kronen. In die categorie kwamen ze met 4 jongens aan de start.
Er waren ook nog kampioenentruien voor de meisjes: Anna Vanderaerden (12 jaar), Elvia Peeters (13 jaar), Esmée Gielkens (nieuwelingen) en Regina Martens (juniores).

 

Share