PK aspiranten voor bekende 'namen'

Als er één categorie is waar een Limburgse titel hoog wordt aangeschreven, dan is het zeker bij de aspiranten. Zes fiere jongens en meisjes mogen met de borst vooruit de fel begeerde wit-rode kampioenentrui dragen. Bij de jongens zijn dat Aless De Bock, Sente Sentjens en Nick Van Laecken. Anna Corvers, Anna Vanderaerden en Hanne Gevers haalden het bij de meisjes.
Aandachtige lezers en volgens van het Limburgs wielrennen hebben het meteen gezien: met uitzondering van Nick Van Laeken gaan de genoemde familienamen al jaren mee in het wielrennen. En ook al klinkt Van Laeken niet meteen als muziek in de oren van de wieleroren… Nick heeft nochtans rasecht wielerbloed. Zijn mama heet Peeters. Jawel… de zus van van Wilfried en Rob.
De weg is nog lang, maar Nick Van Laeken heeft zeker de capaciteiten om in de voetsporen van zijn nonkels te treden. Gisteren volgde hij in Leopoldsburg zichzelf op als provinciaal kampioen. Een jaar behaalde hij in St.-Truiden na een solo de titel bij de 13-jarigen. Nu kroonde hij zich in een massaspurt tot kampioen bij de 14-jarigen en dit nadat hij zich tijdens de wedstrijd zonder twijfel de bedrijvigste had getoond. Tijl Swennen en Kaj Fretin mochten mee op het podium.
Bij de 13-jarigen ging de titel naar Sente Sentjens. Jawel… zoon van Roy. Samen met Driesen, Geraerts, en Van den Abeele kon hij een kleine voorsprong nemen. Van dit viertal toonde Sentjens zich de snelste, al was het verschil op de meet bijzonder klein.
Aless De Bock van Sport en Moedig Genk haalde het bij de 12-jarigen voor Zander Tielens en Sverre Mathei. Heeft deze De Bock ook wielergenen? Jawel… zijn oom Stijn De Bock is de regerende nationale kampioen bij de eliten z/c.
Bij de meisjes verlengde Anna Vanderaerden (dochter van Gert) haar titel. Als enige 13-jarige op de deelnemerslijst, was zijn daar voor de start al zeker van. Anna Corvers moest bij de 12-jarigen enkel Jill Ramaekers achter zich laten en daar lukte de Looise in. Bij de 14-jarigen ging de titel naar Hanne Gevers, dochter van ex-renner Geert en lievelingsnichtje van Jan Kuyckx. “Voor hen is dit een wereldkampioenschap”, vertelt nonkel Jan. “De hele week was Hanne ontzettend zenuwachtig. We probeerden haar constant te kalmeren door te zeggen dat het een gewone koers was. Maar veel hielp het niet. “Ik vrees dat mijn lot hetzelfde zal zijn dan dat van Mathieu Van der Poel. Ook hij was een heel seizoen de beste maar won de trui niet”, vreesde ze. Zover kwam het voor Hanne niet. Zij won de trui wel.

Share