PK tijdrijden in Leopoldsburg

Ghys en Daniëls nog steeds ongeslagen

Op het militair domein in Leopoldsburg werd naar jaarlijkse gewoonte geknokt voor de provinciale titels tijdrijden. Met uitzondering van Thijs Van Rooij en Quinten Vandermeer die voor een verrassing zorgden waren Sleurs, Ghys, Daemen en Daniëls de verwachte kampioenen.

De zege van Robbe Ghys mag men met een iets vettere stift te markeren. Ook al behaalde de Lummenaar de vorige vijf jaar telkens de titel, toch was het even afwachten wat hij als belofte waard was tegen de oudere concurrenten en dan in het bijzonder Joachim Vanreyten. “Ik heb afgelopen winter bijzonder veel op de tijdritfiets getraind want dit jaar wil ik in die discipline toch wel weer uitblinken”, zei Joachim net voor zijn start. Maar de knaap uit Kinrooi moest het afleggen van de opkomende talenten Robbe Ghys en Glenn Loenders. “En dat terwijl ik me eigenlijk niet echt heb voorbereid op dit kampioenschap”, benadrukte Robbe. Christophe Sleurs liet de beste tijd bij de eliten z/c afklokken en volgt daarmee zichzelf op. Bij de eerstejaars juniores ging zoals vooraf verwacht de titel naar de Nederlander Stijn Daemen die daarmee geschiedenis schrijft. Hij is de allereerste Nederlander die een (Belgisch) Limburgse titel behaalt. Thijs Van Rooij werd verrassend kampioen bij de tweedejaars juniores. “Na mijn winst in Brustem ging het een tijdje niet meer zo goed. Een doktersbezoek bracht wat onevenwicht in mijn bloed aan het licht waardoor de benen zwaar aanvoelden. Afgelopen week voelde ze weer prima aan. En zie, hier sta ik nu te pronken”, glunderde hij nadat hij de trui om de schouders kreeg. 
De zege van Quinten Vandermeer bij de eerstejaarsnieuwelingen was net als die van Van Rooij een kleine verrassing. “Dit is niet mijn beste discipline”, knikte Quinten. “Als aspirant ben ik daarin trouwens ook nooit kampioen geweest.” Favoriet Fretin legde zich sportief neer bij zijn nederlaag. “Het is al een klein wonder dat ik kon starten na die zware val van vorige week in Aalst waardoor ik bij het optrekken toch wel hinder aan de rug ondervond.”
Lars Daniëls werd kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen. “Ik moest als allereerste starten en dat is toch altijd een beetje raar omdat je dan totaal geen idee hebt van tijden. Maar een tijdrit blijft natuurlijk altijd van start tot finish alles geven. Dat deed ik.” Lars Daniëls zet daarmee zijn kampioenenreeks verder. “Ik verloor inderdaad nog nooit een PK tijdrijden”, glundert hij. “Nu op naar het BK in Borlo dat op 1 mei betwist wordt.”
Bij de dames gingen de titels naar Isabelle Beckers en Esmée Gielkens. 

Ook de aspiranten reden zaterdag hun provinciaal kampioenschap tijdrijden. Bij de 12-jarigen ging de titel naar Kaj Fretin, Bob Poelmans werd kampioen bij de 13-jarigen en Flore Wienen bij de 14-jarigen. De beste meisjes waren Elvia Peeters en Julie Brouwers. 

 

 

Share