PK's voor aspiranten in Diepenbeek

Nadat een week geleden de aspiranten in Herenthout voor de Vlaamse titels streden, deden ze dat gisteren op de wijk Terogt in Diepenbeek voor de titels van kampioen van Limburg. Limburgse dagwinst zat er in geen van de drie categorieën in. Maar de nieuwe kampioenen waren er toch niet ver vanaf.
Bij de 14 jarige jongens ging de titel naar Dré Goelen uit Tessenderlo die enkel Victor Hannes en Robbe Geuens laten voorgaan maar net Lommelaar Seppe Laenen, meervoudig nationaal BMX-kampioen  vooraf ging. Deze titel is zeker een opsteker voor Goelen die vergeleken met de voorgaande jaren duidelijk stappen voorwaarts heeft gezet. “Iemand met heel wat technische vaardigheden die nog een grote groeimarge heeft”, meent provinciaal coach Eddy Ponet.
Dat Matisse Geraerts uit Lanaken de provinciale titel bij de 13-jarigen zou behalen stond vooraf al een beetje in de sterren geschreven. Zeker nadat hij een week geleden op het Vlaams kampioenschap brons behaalde. Maar andermaal bleek dat een wedstrijd toch altijd eerst moet gereden worden. Geraerts kreeg in Diepenbeek meer weerwerk dan hem lief was. Daarvoor zorgde Dieter Brouns. De twee losten elkaar van geen vin en pas toen Brouns tijdens de voorbereidingen van de sprint een schakelfout maakte waardoor zijn ketting afliep, kreeg Geraerts vrije baan richting titel.
Zander Tielens kreeg bij de 12-jarigen de rood-witte kampioenentrui om de schouders. De zoon van meervoudig mountainbike en veldritkampioen Jimmy reed een hele sterke wedstrijd. De ganse race bleef hij op amper 20 meter van nationaal kampioen Axel Van den Broek hangen. Een paar keer leek het erop dat Zander het kleine kloofje zou kunnen overbruggen. Doch uiteindelijk lukte dat toch niet en moest hij met een tweede plaats vrede nemen. Maar dat volstond ruimschoots voor de provinciale titel.
Uiteraard waren er ook titels voor de meisjes. Omdat ze niet zo groot in aantal waren, reden ze in tegenstelling tot in het Vlaams kampioenschap in de leeftijdscategorie van de jongens. Bij hen geen verrassende kampioenen. Kersvers Vlaams kampioen Emma Szekely haalde het bij de 12-jarigen, Anna Vanderaerden was het beste Limburgse meisjes bij de 14-jarigen en Chloe Greenwood was de beste 14-jarige.

Share