Primeur in Zolder

Eerste- en tweedejaars juniores die een aparte koers rijden, is wellicht nooit eerder gebeurd. Een primeur dus gisteren in Zolder. De reden daarvoor is voor de hand liggend. Omdat er in een junioreswedstrijd slechts maximum 150 renners mogen starten en er bijna 300 inschrijven waren, zouden te veel renners in deze koersarme periode niet kunnen koersen. Vandaar de opsplitsing.
Bij de eerstejaars, waar ze met 140 aan de start stonden, ging de overwinning naar Milan De Meester die het in een massaspurt haalde voor Roan Konings, Joppe Heremans en Bob Poelmans.
Bij de tweedejaars waren ze met 122 voor een wedstrijd over 60km. Maar aangezien die pas om 20uur startte, werd het grootste gedeelte van de wedstrijd betwist met kunstlicht. Voor de juniores toch een extra moeilijkheid. Net als bij de eerstejaars bleek door het hoge tempo weggeraken onmogelijk. In volle finale probeerden Gert-Jan Wolfs en Toon Sluyts nog een spurt te ontlopen. Tevergeefs. In een massaspurt toonde Noah Vandenbranden, dit seizoen al goed voor drie overwinningen, onlangs tweede in St.-Lambrechts-Herk en afgelopen winter goed voor 4 nationale pistetitels, zijn snelle benen.

Share