Provinciale aspirantenkampioenen gekend

 

Het provinciaal kampioenschap is voor de aspirantjes altijd één van de hoogdagen van het seizoen. Zondagavond hebben de nieuwe kampioenen Matteo Vanden Wijngaert, Aless De Bock en Sente Sentjens ongetwijfeld nog een tijdje in hun kersverse wit-rode kampioenentrui rond gelopen. Al zijn de tweede laatste het al een beetje gewoon. Ze behaalden ook vorig jaar de titel.

Ook waren er titels voor de meisjes. Al was er bij hen niet veel strijd. Ze verschenen met amper vier aan de start, verdeeld over drie categorieën. Maar dat maakt niet de rekening van Lieze Boons (12 jaar), Emma Szekely (13 jaar) en Anna Vanderaerden (14 jaar) die door voorzitter Mondelaers toch een kampioenentrui over de schouders kregen.

Bij de jongens werd er wel fel gestreden. Bij de allerkleinsten draaide het uit op een spurt. Daarin toonde Matteo Vanden Wijngaert zich de sterkste.

In de twee andere categorieën werd er hard gekoerst waardoor zowel bij de 13-jarigen als bij de 14-jarigen het deelnemersveld serieus door elkaar werd geranseld. In beide reeksen was het duidelijk de sterkste die won. Bij de 13-jarigen was het Aless De Bock uit Hechtel. De knaap van Sport en Moedig Genk is het neefje van gewezen nationaal elitenkampioen Stijn De Bock. Hij trok tijdens de wedstrijd al vroeg in zijn eentje in de aanval. “Eigenlijk was dat niet echt de bedoeling”, verraste hij na afloop. “Door het warme weer wilde ik niet te snel al mijn krachten verbruiken. Maar nadat ik op een uitval van een concurrent reageerde en daarna even doortrok, had ik een gaatje. Wachten had toen geen zijn meer.

Bij de 14-jarigen stond er geen maat op het meesterschap van Sente Sentjens, zoontje van Roy en Inn Stevens (in 1998 Belgisch kampioen bij de dames-juniores) en stiefzoon van Jelle Vanendert, trouwens in Hoepertingen een aandachtig toeschouwer. Sentjens ging heel vroeg in de aanval en kreeg Niels Driesen en Matisse Geraerts, twee gewezen kampioenen, mee. De drie werden nooit meer bedreigd en in de slotfase nam Sentjens eerst de maat van Geraerts en uiteindelijk moest ook de kranige Niels Driesen zich gewonnen geven.


 

Share