Reynders bezorgt zichzelf verjaardagscadeau

Veel heeft het niet gescheeld of 37 jaar na Truienaar Rudy Claessens en 38 jaar naar Nico Emonds had Limburg weer een Triptique-winnaar. Tot op minder dan 10km van het einde leek Jens Reynders daarvoor te kunnen zorgen. Na winst in twee van de drie ritten had Reynders dat zeker verdiend. In de lastige slotrit heeft hij zich als een duivel in een wijwatervat geweerd. Maar in volle finale moest hij zich gewonnen geven. Zijn ploegmaat Moniquet nam het over, ging alleen aan de haal en hield stand. Goed voor een drie op drie voor het team Wallonie-Bruxelles en de eindzege.
Toch een bijzonder knappe prestatie van Reynders. Vrijdag veroverde hij, na zijn zege in de openingsrit, de gele trui waardoor hij zaterdag uitgerekend op zijn 21ste verjaardag in dat fel begeerde kleinood mocht rondrijden. Dat deed hij met bravoure door in de trui ook de tweede rit te winnen. “Daarmee heb ik mezelf het allermooiste verjaardagsgeschenk ooit bezorgd”, glunderde hij na afloop. “Uiteraard was ik ook graag eindwinnaar geworden. Zeker als je er zo dichtbij bent. Maar ik mag zeker niet klagen. De trui van eindwinnaar in het bergklassement is ook een mooie. Dit is in ieder geval veel meer dan ik vooraf had durven verhopen. Ik trok vorige week met de nationale ploeg op stage naar de Vogezen. Helaas werd ik daar ziek waardoor ik niet veel heb kunnen trainen. Daarom startte ik in deze Triptique om, met het oog op mijn komende doelen zoals Parijs-Roubaix voor beloften en de Ronde van België, eens extra diep te gaan. In Roubaix wil ik voor winst gaan. Na mijn 3de plaats in Gent-Welvelgem en mijn sterke prestatie in de Ronde van Vlaanderen, waar ik pas op 700 meter van de streep werd bijgehaald, mag ik die ambitie hebben. Zeker na wat ik nu hier in de Triptique heb gepresteerd. Ik wil zowel in Parijs-Roubaix als in de Ronde van België tonen dat ik klaar ben voor de overstap naar de profs.”
Limburg scoorde in deze Triptique niet alleen met Reynders, ook Cédric Raymackers mocht elke dag mee op het podium. Hij keerde terug naar Zepperen met de trui van eindwinnaar in het bergklassement. En dat wil in de Triptique Ardennais echt wel iets zeggen. Ook Pieter Jacobs deed hij zeer goed. Hij werd in het eindklassement 6de. Bovendien toonden ook Dries Vastmans, John Teasdale en Kamiel Bonneu zich door mee de driedaagse te kleuren via hun aanvallend koersen. Simon Daniëls mag eveneens op een geslaagde Triptique terugblikken. Hij spurtte twee keer naar dichte ereplaatsen. 

Share