Reynders was ploegmaat van Niels De Vriendt

Het overlijden van Niels De Vriendt uit Aalst tijdens de wedstrijd in Wortegem-Petegem beroert de hele wielerwereld. Hij is niet de eerste die tijdens een wielerwedstrijd sterft maar laat ons hopen wel de laatste.
Deze nog maar 20-jarige knaap was niet meteen een grote naam in het beloftenpeloton en dit in tegenstelling tot zijn nieuwelingenperiode toen hij als één van de toppers van België werd beschouwd. Het aantal overwinningen dat hij behaalde bleef beperkte: één zege als junior (Opwijk). Maar wat doet dit ertoe? Niets! Van renners hoorden we dat hij heel hard met de fiets kon rijden, hard voor de ploeg werkte en zijn eigen resultaat daaraan ondergeschikt maakte.
Jens Reynders reed als nieuwelingen samen met hem in het Avia-Crabbé-team en kende hem dus behoorlijk goed. “Niels was een stille en vriendelijke jongen. Geen grootprater en bij iedereen goed gezien. Het was ook iemand waar je in de ploeg altijd op kon rekenen. Als hardrijder sleepte hij soms kilometers aan de kop van het peloton als dat door de ploeg aan hem werd gevraagd. Niets was hem te veel. Fietsen deed hij bijzonder graag. De jongste jaren zijn we elkaar wat uit het oog verloren en onze eigen weg gegaan. Ook tijdens wedstrijden kwam ik hem niet zo vaak meer tegen omdat we een heel andere programma reden. Maar dat hij er nu op zo’n jonge leeftijd plots niet meer is, raakt me diep”, besluit Jens.

Share