Reynders wilde eerst opgeven

“Ik start in Parijs-Roubaix om te winnen” zei Jens Reynders vooraf tegen iedereen die het wilde horen. De belofte uit Heers had er dus heel veel vertrouwen in. “Ik werd derde in Gent-Wevelgem, had zonder die val in volle spurt in de Ronde van Vlaanderen (samen met Pidcock trouwens daar allicht ook op het podium gestaan en won twee ritten plus het puntenklassement in de Triptique. Dan mag ik toch wel die ambitie hebben”, vroeg hij een zichzelf een beetje verontschuldigend.
En of hij die ambitie mocht hebben. Het is hem ei zo na ook bijna gelukt. De winst moest hij aan wereldkampioen veldrijden en Tom Pidcock laten, ook als junior al winnaar van deze kasseienkoers. De Brit ging die andere (Zwitserse) veldrijder van het Lotto-team Johan Jacobs vooraf.
“Met deze 3de plaats ben ik zeker tevreden”, aldus Jens na de wedstrijd. “Er zat vandaag zeker niet meer in. Ik had lang niet de benen van vorige week in de Triptique. Op 60km van  het einde heb ik er zelfs even aan gedacht om uit de wedstrijd te stappen omdat ik ook niet mee was met de eerste groep. Gelukkig heb ik dat niet gedaan want nadien kon ik samen met de Amerikaanse kampioen nog een kloof van bijna een minuut op de leiders kunnen overbruggen. Dat had al heel wat inspanningen gevraagd. Toen dan Pidcock en Jacobs gingen moest ik passen. Vanaf toen heb ik me vol op het podium geconcentreerd en dat is me gelukt.”
Nu op naar de Ronde van België en daarna Halle-Ingooigem. Twee wedstrijden waaraan Jens met de nationale ploeg zal deelnemen.

 

Share