Riemst

Datum: 
21 mei 2017
Categorie: 
jun
Dln: 
145
Toptien: 
  1. Stijn Daemen
  2. Jonas Smet
  3. Yentl Bekaert
  4. Kamiel Bonneu
  5. Tomas Kopecky
  6. Lander Scheers
  7. Xander Geysels
  8. Lars Put
  9. Tuur Van den Bergh
  10. Yoni Ualgasi
verslag: 

De eerste GP Delicia in Riemst is gewonnen door de Nederlander Stijn Daemen, rijdend voor het Tongerse team Davo Cycling. Hij was de snelste van een kopgroep van vier waarvan ook zijn ploegmaat Kamiel Bonneu deel uit maakte. Hij werd vierde.
Limburg mag blij zijn met de komst van deze nieuwe interclub voor juniores op de kalender die qua niveau op gelijkte hoogte staat met de Ster van Zuid-Limburg, Zepperen-Zepperen en de Beker van België in Aalst-St.-Truiden. De belangstelling van de ploegen voor deze nieuwe interclub was groot waardoor men bijna het maximum aantal deelnemers (150) aan de start kreeg. Organisatorisch was alles tot in de puntjes geregeld en bovendien kregen de renners een lastig parcours onder de wielen geschoven. Knap werk dus van organisator Jos Resseler en zijn manschappen. Dit smaakt naar nog.
Ook de renners waren super tevreden hoorden we van Kamiel Bonneu die zijn ploegmaat Stijn Daemen naar de zege loodste. “Alleen jammer dat het geen rit in lijn was”, stelt Kamiel. “Voor een wedstrijd van dit niveau mocht dat wel en met al die mooie en lastige wegen in de buurt van Riemst, zou dit de koers nog meer uitstraling geven.”
De organisatie liet al verstaan dat ze er aan denken om ondermeer de Hallembaye en de Slingerberg, die vlak in de buurt liggen in het parcours op te nemen.”
Qua lastigheidsgraad kon het nu zeker ook tellen. Het werd trouwens sportief een mooie wedstrijd met een mooie winnaar van een ploeg uit de buurt. “Omdat deze koers bijna een thuiswedstrijd was voor onze sponsor waren we ook super gemotiveerd”, aldus Bonneu. “Ikzelf was aanvankelijk niet zo goed en kwam er eigenlijk pas halfwedstrijd door. Uiteindelijk ben ik met 6 man naar een kopgroep van 13 kunnen rijden. Nadien heb ik zelf aangevallen om zo mijn ploegmaats Daemen en Jacobs, die ook mee waren een beetje op hun gemak te zettten. Even later kwam Daemen met  Smet en Bekaert aansluiten. We bleven vooruit en spurtten voor de zege. Ik heb dan voor Daemen de spurt aangetrokken en hij heeft het perfect afgewerkt. Een groot succes voor ons team. Met Daemen als winnaar, mezelf als vierde en Jacobs als dertiende wonnen we trouwens ook het ploegenklassement.

Foto: Roland Pipeleers