Sint-Truiden

Datum: 
25 mrt 2018
Categorie: 
el/bel
Dln: 
143
Toptien: 
  1. Vanderaerden Massimo
  2. Lehaen Dries
  3. Panis Maxim
  4. Vanhoof Ward
  5. Donnay Laurent
  6. Van Laer Ward
  7. Verhaegen Tom
  8. Snyers Jari
  9. Paasschens Mathijs
  10. Moon Steven
verslag: 

Een week geleden pinkte Brecht Thoelen, de manager van het nieuwe Limburgse Nanoteam een traantje weg na de eerste podiumplaats van één van zijn renners in een grote wedstrijd. Daarvoor zorgde toen in de Zuid-Kempische Pijl Dries Vastmans voor.

 

Zondag in St.-Truiden kon Brecht naar de buitenwereld zijn emoties in bedwang houden nadat Massimo Vanderaerden voor de eerste overwinning van het nieuwe team zorgde en dit na een knap staaltje ploegwerk.

 

In de kopgroep van 19 die zich vormde zaten vier Nanorenners. Toen er in de slotronde nog om de haverklap gedemarreerd werd, zorgden zij ervoor dat de groep samen ging. Nochtans hadden ze geen uitgesproken supersprinter aan boord. Maar ze legde het uiteindelijk wel professioneel aan boord. In de laatste scherpe bocht, om amper 200 meter van de meet draaide Maxim Panis als eerste met in zijn wiel Massimo Vanderaerden. Deze laatste, nochtans niet bekend als rasspurter, kwam als een volleerd sprinter uit het wiel en behaalde zo na twee jaar zonder overwinning nog eens voor een persoonlijk succes en voor een ploegsucces.

 

“Met dank aan de ploegmaats”, benadrukte de zoon van Eric. “Dit doet deugd en smaakt naar meer. Jammer dat ik volgende week niet mee kan met de ploeg naar de Triptique Monts et Chateaux omdat ik daar helaas te oud voor ben geworden. Graag zou ik me willen testen in het kampioenschap tijdrijden over twee weken in Leopoldsburg. Maar helaas beschik ik niet over een tijdritfiets. Hopelijk komt dat nog in orde”, aldus Massimo. “Dat komt zeker en vast in orde”, verzekert zijn nonkel en ploegleider Danny.