Slotwedstrijden in Alken

Nationaal resten er dinsdag nog enkele wedstrijden in Heist-op-den-Berg en uiteraard Putte-Kappellen en het Belgisch wielerseizoen zit er op. In Limburg werd het afgelopen weekend het wegseizoen afgesloten met wedstrijden in Lommel en Alken. Vijf koersen in totaal waarvan er eentje gewonnen werd door een Limburger. Daarvoor zorgde nieuweling Juul Maes die op de Pleinstraat in Alken zijn elfde seizoenszege behaalde. 

Ook dit jaar werd het seizoen afgesloten via een massaspurt bij de nieuwelingen. Daarin toonde Juul Maes zich de snelste. De snelle benen van de Limburgse en vooral Vlaamse kampioen zijn gekend. Ook al stond de Heppenaar al twee maanden droog en leek het erop dat het scherp er bij hem wat af was, toch toonde hij nog maar eens dat met hem naar de streep gaan met vuur spelen is. Antwerps kampioen Luca Van Hout, de laatste maand wel in de winningmood mocht dat ondervinden. “Ik zette aan en zag niet meteen iemand naast mij”, aldus Van Hout, die volgend seizoen het truitje van Balen BC ruilt voor dit van Chevigny-Crabbé, na afloop. “Maar plots kwam Juul naast mij en toen wist ik het uiteraard wel.”
Van Hout vertrekt dus bij Balen BC, Maes gaat er naartoe. “Omdat hij een afwerker is en graag een club rondom hem heeft die hem naar de meet wil brengen, liet hij me weten”, aldus zijn huidige voorzitter Jos Mondelaers van Sport en Steun Leopoldsburg.

In Alken was er ook nog wedstrijden voor eliten z/c en beloften. Daar behaalde Niels Merckx de overwinning. In de slotfase raakte hij met vier medevluchters weg uit een ruime kopgroep. In de spurt haalde hij het voor Peltenaar Sander Elen. De junioreswedstrijd van zaterdag werd gewonnen door de Nederlander Manuel Michielsen. Een sterke kerel die zowel op het EK als op het WK deel uit maakte van de Nederlandse selectie en daar in het tijdrijden respectievelijk 9de en 4de werd. Nadat deze Nederlander een paar rondjes vooruit had gereden, leek het even dat het Limburgs trio Paulus, Bamps, Soenen voor de zege zou strijden. Onder impuls van het Davoteam werden ze op 8km van het einde weer gegrepen. Bij het ingaan van de slotronde speelde Michielsen alles of niets. Het werd voor hem alles. De plaatselijk Owen Jacobs kon nog net het spurtende peloton voorblijven om zo beslag te leggen op de tweede plaats. 

Share