Sterk nummer van Gerben Thijssen

Als eerstejaarsbelofte tweede worden in een profwedstrijd is op zijn minst een straffe prestatie. Gerben Thijssen is daar het afgelopen weekend in de Gooikse Pijl in geslaagd. In een spurt met een selecte kopgroep moest hij enkel de snelle Kenny Dehaes laten voorgaan.
Het palmares van Dehaes is gekend. Van hem verliezen is zeker geen schande. En zeker niet voor Gerben Thijssen. “Zo is dat”, knikt Gerben. “Ik ben dan ook heel blij met die tweede plaats die voor mij een overwinning waard is. Ook een bewijs dat ik na een stage met de nationale pisteploeg in het Spaanse Girona goed op dreef ben en dat is ook wel nodig want er volgt voor mij vanaf nu een belangrijke pisteperiode.”
Even terug naar de Gooikse Pijl. Na ongeveer 80km vormde zich een kopgroep van 14 renner met daarbij Gerben Thijssen als enige belofte. Nadien sloten nog 7 renners aan. De rest heeft hen nooit meer teruggezien.
“Als enige Lotto in een kopgroep waarbij ondermeer drie renners van Wanty, drie van Vlaanderen, drie van SEG, twee van Veranclassic, wist ik dat het voor mij moeilijk was om te winnen. Het betrof ook een wedstrijd van 200km en dat is voor ons als belofte toch heel uitzonderlijk. Vandaar dat ik op het einde ook wel door mijn beste krachten heen zat. Toch wilde ik zo dicht mogelijk eindigen. Het palmares van Dehaes is mij natuurlijk niet onbekend. Ik wist dan ook dat wanneer het op een spurt zou uitdraaien, hij de te kloppen man zou zijn. In de slotkilometers trokken zijn ploegmaats zijn kaart. Ze counterden alle uitvallen. Dehaes maakte het feilloos af. Even hoopte ik nog langszij te kunnen komen maar bij was het beste er toch wel af.”
Vanaf nu gaat voor Thijssen de focus weer naar de piste. “Over drie weken is er het EK in Berlijn, waar we ons vanaf vandaag via een pistestage op zullen voorbereiden. We hebben er al een stage in het Girona opzitten waar we aan onze basis hebben gewerkt en veel bergop hebben getraind”, aldus Gerben. “Vandaag beginnen we met de pisteselectie aan de specifieke voorbereiding. Ik ga op het EK zeker al de ploegenachtervolging rijden en misschien ook de individuele achtervolging. Voor de rest is het een beetje afwachten hoe de kwetsuren van Robbe Ghys en Kenny De Ketele evolueren. Dus misschien dat er ook nog in andere nummers op mij wordt gerekend. Na het EK rijd ik dan ook nog twee wereldbekers op de piste en dan mogelijk nog de zesdaagse van Gent. Ik heb te kennen gegeven dat ik liever niet de zesdaagse als belofte rijd, maar wel bij de profs, zoals Robbe Ghys vorig jaar. Daarover heb ik nog geen uitsluitsel maar ik ga er vanuit dat het wel zal kunnen. Mocht dat niet het geval zijn, dan gooi ik er dan al de riem af. Het seizoen is immers lang en zwaar geweest en in het vooruitzicht van het WK op de piste dat volgend jaar al in februari zal plaatsvinden, wil ik toch wel voldoende rust inbouwen.”

Share