Thijssen nationaal beloftenkampioen

Thijssen zal die schitterende nationale driekleur vanaf vrijdag al met fierheid kunnen dragen in de Ronde van de Toekomst waarin hij met nationale ploeg van start gaat. Gisteren kon hij rekenen op een sterk Lottoteam. In finale maakte Gerben samen met zijn ploegmaats Van Moer en Huys deel uit van een kopgroep van tien. Beiden hebben zich in de slotkilometers uit de naad gereden. Thijssen hoefde het alleen maar af te werken. Simpel lijkt het. Maar dat is het zeker niet. “De slotkilometers waren slopend”, bekent Gerben. “Ik hoopte uiteraard dat niemand door de mazen van het net zou glippen en ik kon spurten voor de titel. Dat is gelukt, al heeft het mijn ploegmaats en mezelf heel wat inspanningen gekost. Het is immers niet zo vanzelfsprekend dat de anderen met mij naar de meet gaan, want dan weten ze dat ze geklopt zijn. En pogingen om ons te verschalken deden ze uiteraard.”
Aanvankelijk was Gerben niet mee met een gevaarlijke groep van 34. “Gelukkig had ik toen mijn brommers en zijn we vanuit de achtergrond kunnen terugkeren”, lacht hij. “Eens ik mee vooraan was, werd mijn kaart getrokken. Dat was vooraf ook zo afgesproken. De trui moest binnen de ploeg blijven en dat is ons gelukt.”
Jens Reynders, die met weinig ambitie naar Stabroek was gekomen, omdat hij als enkeling vreesde om toch niet tegen het Lottoblok op te kunnen, werd tweede. Zaterdag reed hij nog een sterke wedstrijd in Nederland (Koga Slag om Norg) waar hij een tijd in de aanval reed maar dan door pech werd uitgeschakeld. Dat hij op dit BK tweede wordt getuigt van een super conditie en klasse.

Share