Thijssen wint Zuid-Kempische Pijl

Een jaar geleden stak de toen kersverse belofte Jasper Philipsen voor het eerst zijn neus aan het venster in de Zuid-Kempische Pijl. Hij verraste toen met een knappe tweede plaats nadat Mathias Van Gompel nog niet vooruit bleef en zo het Lotto-overwicht met succes afrondde.
Dit keer weer Lottowinst. Nu via Jaspers leeftijdsgenoot Gerben Thijssen. Drie wedstrijden heeft Gerben dit jaar gereden. Daarvan heeft hij er twee gewonnen en werd hij één keer vijfde (Parijs-Troyes). Net als in Zepperen spurtte was hij gisteren in Mol andermaal de snelste van het ganse pak. En net als toen stond ook nu weer de tweede (Sasha Weemaes, vrijdag nog winnaar in Handzame) amper op de foto. Op het podium werd Thijssen geflankeerd door ondermeer Dries Vastmans die derde werd. Deze belofte uit Neeroeteren heeft omwille van allerlei lichamelijke kwaaltjes de jongste jaren nog niet kunnen brengen wat van hem werd verwacht. Is dit voor hem het begin van de wederopstanding? In ieder geval is deze prestatie niet alleen voor zichzelf een opsteker, maar bezorgt hij daarmee het nieuwe team Nano Development een eerste podiumplaats in een grote wedstrijd. “Tweede worden achter Thijssen en Weemaes, twee van de snelste jongens van ons land, voelt als een overwinning”, aldus Dries. “Even was er de frustratie dat ik niet kon winnen, maar al snel maakte dat gevoel plaats voor vreugde. Na twee frustrerende seizoen doet dit deugd. Afgelopen winter verloor ik nog mijn beste vriend en trainingsmaat Bjarne Vanacker. Deze podiumplek en bloemen zijn dan ook voor hem”, besloot hij emotioneel. 
Met Jelle Mannaerts als 4de en Timothy Stevens (winnaar van deze wedstrijd in 2016) als 8ste kwam Limburg in deze Zuid-Kempische Pijl andermaal sterk voor de dag.

Share