Thijssen wordt prof op 1 juli

“Dat Gerben de overstap naar het WorldTour-team zou maken is nooit ter discussie geweest”, aldus zijn ploegleider Kurt Van de Wouwer. “Hij is iemand die perfect in dat team past. Op termijn hopen we hem als sprinter te kunnen uitspelen. We geloven erin dat hij dat kan. De keuze om de stap nog even uit te stellen heeft te maken met het feit dat we de druk nog wat willen afhouden. In het verleden hebben we diezelfde aanpak toegepast met Tim Wellens die ook pas halfweg het seizoen overstapte naar de profs. Met succes is achteraf gebleken. In het voorjaar is er immers altijd meer druk van buitenaf, ook op de jonge renners. We willen hen laten wennen aan de overstap.”
Gerben zelf vond trouwens ook dat hij nog niet helemaal klaar was voor die grote stap naar de profs. “De beslissing om nog even te wachten heb ik genomen in samenspraak met Kevin De Weert, toen nog bondscoach, tijdens de Ronde van de Toekomst. Mijn resultaten daar in de sprintetappes vielen wat tegen. Mogelijk een gevolg van een decompressie na het Belgisch kampioenschap. Maar toch... het was me eerder ook al overkomen in Bretagne. Ik moest nog wat groeien. Zeker op internationaal vlak. Ik won weliswaar  op een haartje na een rit in de baby Giro (Gerben verloor toen nipt omdat hij te vroeg zijn handen in de lucht gooide nvdr.), maar dat volstaat niet. Als je als belofte op dat niveau niet kan domineren, weet je dat het als prof moeilijk wordt. Zeker als je zoals ik een winnaarstype bent en men dat ook van je verwacht. Vandaar die beslissing. Ik vind het goed zo. Nu kan kan ik nog een half seizoen als belofte mooie wedstrijden rijden in mijn kampioenentrui.”
Momenteel vertoeft Gerben Thijssen samen met de profs van Lotto-Soudal in Mallorca waar het team een eerste stage afwerkt. “Super tof”, aldus Gerben. “Zo maken we kennis met de renners en de staf.  Brent Van Moer (die ook prof wordt op 1 juli nvdr.) en ikzelf werken hier niet helemaal hetzelfde trainingsprogramma af dan de profs. Ons seizoen start immers een zestal weken later. We moeten dus ook nog niet zo vroeg top zijn.  Wat niet wegneemt dat we hier toch al serieus van jetje geven.”
Je zou zeggen dat het na zijn deelname aan de zesdaagse van Gent wel snor zit met de conditie. “Helemaal niet. Na Gent heb ik trouwens wat rust genomen. Nadien heb ik de draad weer opgenomen richting wereldbeker op de piste in Berlijn waarvoor ik geselecteerd werd voor het achtervolgensteam, maar helaas niet heb gereden. Dat was terecht. Momenteel ben ik daarvoor nog niet sterk genoeg. Het afgelopen half jaar ben ik iets te veel met mijn voeding bezig geweest waardoor ik nu 8 kg lichter ben dan een jaar geleden rond dit tijdstip. Te veel eigenlijk want daardoor heb ik iets te veel spiermassa verloren. Daar moet weer wat bijkomen. Maar dat komt zeker in orde. Als het seizoen start mag je mij verwachten.”

Share