Verstraeten als vliegende tandarts

Aan gemiddelde snelheid van net geen 50km/u werd Jari Verstraeten tot winnaar van de slot(oefen)tijdrit op het Circuit van Zolder uitgeroepen. Een verrassing? Een beetje wel maar ook weer niet helemaal. Dertiger Verstraeten mocht bij Verandas Willems een paar jaar proeven van continentaal niveau. Pas op 23-jarige leeftijd  werd hij als wielertoerist ondermeer ontdekt door Thomas De Gendt als hardrijder. Waar had dze Verstraeten dan al die tijd gezeten? "Ik studeerde voor tandarts en daar ging al mijn tijd naartoe", aldus Verstraeten. "Nadien ben ik het koersen en mijn tandarts praktijk blijven combineren en dat is op continentaal niveau uiteraard niet vanzelfsprekend. Vandaar dat ik al snel weer een stapje terug heb gezet. Maar koersen blijft mijn passie en op dit niveau amuseer ik me rot."De 'vliegende tandarts', die een maand eerder op dezelfde plaats als 4de werd afgeklokt, werd dit keer het dichtst belaagd door Rutger Wouters. Nog zo'n hardrijder van het zuiverste water, die zichzelf als gevolg van geven van de voorkeur aan studeren, pas laat ontdekte. De leraar aardrijkskunde uit Koersel moest slechts acht seconden toegeven. Genkenaar Milan Fretin, wiens kwaliteiten al langer gekend zijn, werd 8ste en dat is voor een eerstejaarsbelofte beslist een sterke prestatie. Een klein detail maar niet onbelangrijk: voor Fretin was het geleden vanuit zijn nieuwelingenperiode dat hij nog eens een tijdrit reed. Dus hij tastte dit keer nog helemaal in het donker, wat het beste voor de toekomst laat verhopen. 

Net als bijna een maand geleden heeft Jelle Declercq andermaal de oefentijdrit voor juniores gewonnen. Hij haalde het dit keer met miniem verschil (minder dan een seconde) van Alec Segaert. Dries De Poorter werd derde. Beste Limburger werd Jonathan Vervenne op een 15de plaats. Voor een eerstjaars uiteraard niet slecht maar de kloof van 43" op de winnaar is toch vrij groot.  Toch even erbij vermelden dat Bob Poelmans niet aan de start verscheen omdat hij met de zijn ploeg deelneemt aan een driedaagse in Tsjechië waarvan trouwens de eerste rit moest worden stopgezet natdat in de caravaan twee motard op elkaar botsen. En dat net op het moment Bob in de aanval reed met twee ploegmaats Pepijn Reinderink en Michiel Lambrechts en nog twee andere jongens.

Bij de dames ging de zege naar de triatlete Sara Van de Vel die eerder in juli ook al de tijdrit op het circuit won.

Tot slot wil ik in naam van alle wielerliefhebbers maar zeker ook in naam van mezelf een gemeende dank u wel zeggen aan Brecht Toelen die tijdens de maand juli alle wedstrijd in onze provincie live streamde. Een prachtig initiatief ten behoeve van de vele wielerliefhebbers die in deze bizarre tijden op koersen niet welkom zijn maar op dieze manier het toch een beetje konden volgen.

Share