Vliermaal

Datum: 
21 aug 2016
Categorie: 
jun
Dln: 
66
Toptien: 
  1. Wout Huygen
  2. Martijn Knoppert
  3. Bastien Dethier
  4. Kamiel Bonneu
  5. Adrien Houbben
  6. Quentin Venner
  7. Bas Thonnon
  8. Michiel Offermans
  9. Diederik Pemen
  10. Joost Donders
verslag: 

De derde wedstrijd tellend voor het euregioklassement voor juniores is gewonnen door Wout Huygen. Hij maakte deel uit van een kopgroep van drie met daarbij ook de euregioleider Martijn Knoppert die als tweede aantikte en daarmee met nog twee wedstrijden te gaanzijn leiderspositie verstevigt.

Omwille van wegenwerken moesten de organisatoren een totaal ander parcours uitstippelen. Een geslaagde wijziging die voor mooi wielerspektakel zorgde. Al waren daarvoor uiteraard de renners verantwoordelijk. Ze stonden met 66 aan de start en lang duurde het niet of tijdritspecialist Tom Douhard trok er in zijn eentje op uit. Hij pakte snel driekwart minuut. Maar ook voor iemand die als hard– en solorijder bekend staat, bleek een eenzame strijd tegen een peloton onbegonnen werk. Na zowat 30km koers werd hij weer ingelopen. Maar lang bleef het niet stil. Eerst ging Kilian Delwiche zijn kans. Maar echt serieus werd het toen euregioleider Knoppert met Huygen en Dethier hun krachten bundelden. Ondertussen was favoriet Stef Claes met materiaalpech uit de wedstrijd verdwenen, net als Sebastiaan Lowie uit Rosmeer.

Een achtervolgende groep van vier renners, met daarbij de twee Limburgse Davoploegmaats Bonneu en Thonnon, ging in de finale nog op zoek naar de leiders, maar eigenlijk was het voor hen toen al te laat. Het was duidelijk dat de winnaar bij de drie leiders zou zitten. Net bij het ingaan van de laatste rond ging Huygen zijn kans. “Ik had zaterdag ook al en Balegem gekoerst waar ik nogal met mijn krachten had gewoekerd. En dat voelde ik aanvankelijk tijdens deze wedstrijd nog in de benen. Daardoor moest ik noodgedwongen wat berekend koersen. Maar gaandeweg kwam ik er door. En omdat ik mezelf in een spurt niet al te veel kansen gaf, wilde ik wat proberen.”
En het lukte. Zijn derde seizoenszege nadat hij vorige week ook al in Rumst won.  Leider Knoppert werd tweede en vergroot daardoor zijn leiderspositie. “Dat is ook nodig wil ik dit klassement winnen want volgende week moet ik voor Kortessem forfait geven omdat ik dan in Italië vertoef”, aldus de Nederlander.