Vliermaal

Datum: 
30 apr 2017
Categorie: 
nieuw
Dln: 
57
Toptien: 
  1. Quinten Vandermeer
  2. Roy Duijvesteijn
  3. Dylan Strik
  4. Wouter Zwaan
  5. Hannes Martens
  6. Milan Paulus
  7. Tymon Lijnen
  8. Sam Poelmans
  9. Michael Bervoets
  10. Jente Boons
verslag: 

Quinten Vandermeer was de grote favoriet voor de titel van provinciaal kampioen bij de nieuwellingen. Op het lastige parcours van Vliermaal heeft hij die rol voortreffelijk gespeeld. Hij was de motor van een ontsnapping van zes die zich iets voorbij halfwedstrijd vormde en waarvan ook de Nederlanders Duijvensteijn, Strik, Zwaan en de Limburgers Hannes Martens en Sam Poelmans deel uit maakten. Na een sterk nummertje slaagden Milan Paulus en Tymon Lijnen erin om bij de kopgroep aan te sluiten. Daarmee was Lijnen uit Alken de enige eerstejaars die deel uitmaakte van de kopgroep en daarmee was hij ook zeker van de titel van Limburgs kampioen bij de eerstejaars want het was meteen duidelijk dat er vanuit de achtergrond niemand meer zou terugkeren.
Vandermeer meost voor de titel dus nog afrekenen met Martens, Poelmans en Paulus. Dat bleek voor hem geen probleem. Net voor het opdraaien van de laatste rechte lijn, pakte hij op het stekelige klimmetje keihard uit, nam een paar lengten voorsprong en behield die tot op de streep. 
Sam Poelmans moest ondanks zijn sterke prestatie zijn leiderstrui in het euregioklassement afstaan aan de Nederlander Strik. Poelmans werd achtste en STrik derde. Daarmee zette laatstgenoemde zijn vier punten achterstand om in vier punten voorsprong.
Meer info en het klassement vind je terug op de site www.mabs40euregioklassement.com