Voor Mannaerts alles OK

Zopas raakte bekend dat het team Hubo-Titan met onmiddellijk ingang zou stoppen. Een grote verrassing aangezien ze de afgelopen maanden nog vrij actief waren op de transfermarkt. De beloftevolle junior Jorre Debaele uit Halen tekende er ondermeer een overeenkomst voor zijn eerste jaar als belofte. Pieter Jacobs was de afgelopen seizoenen één van de sterkhouders van dat team. Hij hing ondertussen de fiets aan de haak. Nationaal kampioen Jelle Mannaerts stapte in de loop van vorig seizoen over naar de ploeg van François Desmet en zou er ook dit seizoen blijven. Wat nu Jelle? “De berichten waren iets te voorbarig”, aldus Jelle. “Natuurlijk is het niet helemaal een ‘kwakkel’. Het budget wordt serieus terug geschroefd. Het team doet verder maar wel met een veel kleinere groep renners. We blijven nog met slechts 10 renners. Weinig voor een rijk gevuld programma zoals eerst was voorop gesteld. Deelname aan de U23 road series zit er dan ook niet meer in. We zullen we met die kleine kern nog aan tal van andere interclubwedstrijden deelnemen.”
En Jorre Debaele? “Het was voor mij inderdaad een lastige week om toch nog een ander team te vinden. Dat is me ondertussen gelukt. Voorlopig mag ik nog niet zeggen wat het wordt.”
Ook de Nederlandse belofte Jordan Habets die vorig seizoen als junior deel uit maakte van het Davo United team zou met zijn ploegmaat Jorre Debaele de overstap maken naar het team Hubo-Titan. Hij liet ondertussen weten onderdak te hebben gevonden bij WPGA Groot Amsterdam. 

Share